Апельсиновий кекс з брусницею

Як зробити Апельсиновий кекс з брусницею рецепт простий в духовці. Тут хто-небудь є в п’ятницю ввечері?🙈 Сподіваюся, що так і я не даремно викладаю рецепт цього смачного апельсинового кексу з брусницею.🍊 Мені дуже подобається поєднання апельсинів, брусниці, кардамону і оливкового масла, тому не рекомендую щось міняти. Але якщо дуже хочеться 😊, то ✔️ замість оливкової олії можна використовувати рослинне, ✔️ брусницю замінити меншою кількістю в’яленої журавлини або пропустити зовсім, ✔️ покласти замість мигдалю ще 40 р пшеничного борошна.

Інгредієнти

200 г пшеничного борошна вс
40 г меленого мигдалю
2 ч. л. розпушувача
1/4 ч. л. солі
7 коробочок кардамону (дістати насіння і розтерти в ступці)
180 г цукру
цедра 1 апельсина
3 яйця С1
120 г оливкової олії
120 г молока
120 г апельсинового соку
200 г брусниці

Апельсиновий кекс з брусницею покроковий рецепт

1. Розігріти духовку до 160 градусів. Змастити маслом і застелити пергаментом квадрантную форму для брауні або прямокутну для кексу. Змішати віночком обидва види борошно, розпушувач, сіль і кардамон. У великій мисці розтерти цукор з цедрою. Додати яйця, збити венчиком.
2. Додати молоко, масло і сік, перемішати. Ввести сухі інгредієнти. Перемішати спатулой так, щоб не було видно сухий борошна. Не потрібно домагатися повної однорідності. Додати бруснику.
3. Випікати на середньому рівні духовки орієнтовно 1 годину. Залишити на 15 хвилин у формі, потім дістати і повністю остудити на решітці. Приємного апетиту!