Торт Мурашник на новий рік

Як зробити Торт Мурашник на новий рік рецепт простий! Північний цього разу 😉 Улюблений усіма з дитинства. Я його печу раз в рік на НГ і так, ніколи не ділилася рецептом не тому що жадібна, а тому що не знала, як красиво це показати. Коли побачила ці форми, відразу в голові народилася ідея приготувати в них (можна в будь -). Здивувала всіх. Мої довго розчулювалися і запропонували на НГ зліпити ще ведмедиків і презентувати таку зимову історію )) Пс. Так як порція велика, то частину можна заморозити в зіп пакеті і при необхідності дістати, надавати форму і подавати.

Інгредієнти

Тісто
Яйця 4 шт.
Цукор 250 г
Вершкове масло 100 г
Молоко 80 мл
Сода 0,5 чл без гірки
Борошно 450-470 р.
Сіль щіпка

Крем
варена Згущене молоко 1 банка (сама варила 2 години)
Масло вершкове 200 р
Мед 80 р.
Ванільний екстракт 1 ст. л
Волоські горіхи 200 г

Торт Мурашник на новий рік покроковий рецепт

1. Розтерти масло з цукром, додати яйця, молоко, соду і борошно. Замісити тісто. Виходить м’яке, трохи липке тісто. * забивати борошном не треба. Тісто розділити на 4-5 частини і прибрати в морозильник і добре заморозити. Заморожене тісто по одному натерти на тертці, підсипаючи борошном. Просіяти від зайвої муки і висипати на деко. і поставити в розігріту духовку.

2. Випікати при 180С 13-15 хвилин. Періодично відкривати і перемішувати що б крихти не прилипли один до одного і рівномірно підрум’янилися до світло золотистого кольору. Готову крихту висипати в глибоку миску. Так само робимо з рештою тестом. Крем -Розм’якшене масло добре збити , додати по ложці згущене молоко + мед + ванільний екстракт. Все добре взбивать.

3. Подрібнити горіхи з розміром крихт. У миску до крихт додати горіхи і крем. Двома ложками все дуже добре перемішати, так щоб кожна покрилася кремом. Масу перекласти за формами потрібного вам розміру і добре утрамбувати. Прибрати в холодильник на кілька годин. *для такої подачі я в форми виклала тонкий пласт мастики.

Відео рецепт 👇