Шоколадний пиріг з вершковим шаром

ЯК ЖЕ СМАЧНО💥 Ми так і не придумали назва цього пирога, але вийшов він абсолютно випадково😁 коли шоколадна суміш змішалася у формі з білою, я думала що все пропало..)) Як зробити смачний Шоколадний пиріг з вершковим шаром рецепт простий в духовці. т. к. наївно вважала, що біле залишиться верхнім шаром😂 а коли розрізала його..аааа яка краса!!! І як же смачно вийшло!!!! Тому рецептом бути!))

Інгредієнти

Для бісквіта:
•Яйця-4шт
•Цукор 180г
•Вода 100мл
•Борошно 150гр
•Розпушувач 1ч.л
•Какао 2-3 ложки

Для вершкового шару:
•вершковий сир ~450-500г (у мене був Хохланд або беріть Альмето)
•цукор-100г
•крохмаль 1,5 ст. л
•лимон
•ванілін
•2 яйця

Шоколадний пиріг з вершковим шаром покроковий рецепт

1. Готуємо бісквіт: жовтки відділяємо від білків. Стакан цукру розділити на дві частини. Одну половину додати в жовтки, збити до білої піни, маса повинна збільшитися в 2-3 рази, додати 100 мл води перемішати. Окремо збити білки з цукром до білої щільної піни. Збиваючи білки на мінімальній швидкості, додаємо в цю суміш жовтки з водою. Все акуратно вимішуємо ложкою до повного з’єднання массы.
2. З’єднуємо окремо борошно, розпушувач, какао, ретельно перемішуємо між собою, потім поступово вводимо в суміш збитих білків з жовтками, акуратно перемішуючи знизу в верх лопаткою. Беремо форму діаметром 22 см, застеляємо її пергаментним папером і змащуємо маслом лист. Виливаємо наше готове тісто у форму. Натираємо цедру лимона на дрібній тертці, додаємо до вершкового сиру + цукор, ванілін, перемешайте.
3. Не припиняючи збивати, по одному влийте яйця, додайте крохмаль і ще раз перемішайте. Тепер цю суміш вилийте рівно в центр форми. Шоколадна маса повинна поглинути її, але в підсумку нічого не зміщується між собою і там всередині утворюється бісквітний бортик. Випікаємо в розігрітій духовці при 180гр приблизно 50 хвилин. ВАЖЛИВО❗️дати пирогу ПОВНІСТЮ охолонути в холодильнику! Щоб сирний шар застиг і не розтікався!

Відео рецепт 👇