Лимонний пиріг з італійської меренгою

Як смачно зробити Лимонний пиріг з італійської меренгою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

150гр масла
2 яйця
160 гр цукру
270гр борошна
1,5 чайних ложки розпушувача
200мл молока
Цедра одного лимона

Для меренги:
Білок з 3 яєць
170гр цукру
50мл води

Лимонний пиріг з італійської меренгою покроковий рецепт

1. Збиваємо масло з цукром. Додаємо яйця і знову добре збиваємо, після чого вливаємо молоко. Просіваємо борошно і розпушувач. У готове тісто додаємо цедру.

2. Випікаємо при 170С близько 40 хвилин, перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою.
Готовий пиріг наситимо сумішшю з соку одного лимона і 1 ст. ложкою цукрової пудры.

3. Для меренги:
У сотейнику змішати цукор і воду і доводимо до 118С. Паралельно збиваємо білки. Вливаємо тонкою цівкою сироп в білки і збиваємо до стійкої пиков.

Відео рецепт 👇