Різдвяний шотландський кекс Данді Чадейка

Як зробити смачний Різдвяний шотландський кекс Данді Чадейка рецепт простий. Якщо штолленами ви вже запаслися, то саме час зробити Данді кейк!😻 Це національний шотландський кекс з коринкой, родзинками з білого кишмишу і мигдалем. Коли будете готувати, обов’язково використовуйте свіжі горіхи з великими рівними ядрами! Ще я доповнила випічку шоколадної курагою – ніжною і м’ясистою. У підсумку виходить вологим пряний кекс зі злегка хрусткою скоринкою. І виглядає дуже ефектно, тому можна спекти його в якості смачного подарунка! 🎁

Інгредієнти

3 яйця
170 г вершкового масла
120 г дрібного цукру
220 г пшеничного борошна
10 г розпушувача
1 ч. л. кориці
1 ч. л. Суміші прянощів (гвоздики, мускатного горіха, імбиру і кардамону)
200 г родзинок
140 г кураги
190 г мигдалю (з них 140 г для прикраси)
Терта цедра одного лимона

Різдвяний шотландський кекс Данді Чадейка покроковий рецепт

1. Родзинки залити коньяком або ромом на добу або на тиждень – чим більше ароматів і смаків він вбере, тим смачніше вийде випічка. Масло кімнатної температури розтерти з цукром і збити з яйцями, додаючи їх по одному. З’єднати сухі інгредієнти віночком, порціями додати до яєчної массе.

2. З родзинок видалити зайву рідину, додати в тісто разом з дрібної цедрою лимона і порізаної кураги. Мигдаль (для начинки) промити, просушити, подрібнити і відправити в тісто. Кільце d=20 см змастити маслом, затягнути фольгою, викласти туди тісто, розрівняти і зробити невелике поглиблення в середині, щоб під час випікання вона сильно не поднималась.

3. кекс Зверху прикрасити мигдалем без шкірки. Відправити в розігріту до 170°C духовку хвилин на 40, знизити температуру до 160°C і випікати ще 40 хвилин. Дістати з духовки і остудити, потім вийняти з кольца.

4. Остиглий кекс загорнути в пергамент, потім в плівку, зберігати 2-4 тижні, періодично просочуючи міцним алкоголем.

5. Можна не просочувати, просто спробувати кекс через 1-2неделі, він стане пахучіше, з неповторним мякишем.

Відео рецепт 👇