Пиріг коблер з вишнею і темним шоколадом

Як зробити смачний пиріг коблер з вишнею і темним шоколадом рецепт простий в духовці. ⠀ Що ви добре пам’ятаєте з дитинства? Подумайте, зберіть. У кожному з нас ретельно упаковані частинки щасливих моментів звідти. Може бути, тріск дров у печі, смак молока з медом, яким лікували ваше горло або візерунки на килимі, висить на стіні маминої кімнати? Я добре пам’ятаю відчуття святкового передчуття, коли в будинку підходив пиріг.
Запах свіжої випічки досі відкидає мене туди, в стару квартиру бабусі, де на маленькій кухні в старій печі рум’яниться шарлотка. Це мій якір. ⠀ І мені так хочеться, щоб у мого сина багато років був за пазухою такий же якір, нагадує йому про дім і про кохання. Якір, який буде твердо тримати його на цій землі. Тому що любов – це і є опора.

Інгредієнти

Вишня – 650 гр
Цукор – 120 гр
Кукурудзяний крохмаль – 8 гр
Цукор (2) – 105 гр
Масло вершкове – 75 г
Сметана – 173 гр
Борошно пшеничне – 60 г
мигдальна Борошно або дрібно порубаний мигдаль – 38 гр
Шоколад темний – 50гр

Пиріг коблер з вишнею і темним шоколадом покроковий рецепт

1. Вишню з’єднати з цукром і поставити на середній вогонь. Довести до кипіння. Крохмаль розвести в невеликій кількості води і влити в киплячі ягоди. Перемішати. Варити 1 хвилину, зняти з вогню. Перелити вишневу суміш у форму, де будете випікати коблер. Вершкове масло розтопити і остудить.
2. Шоколад порубати на великі шматочки. Змішати обидва види борошна, цукор (2), сметану, остигле масло і половину шоколаду. Перемішати тісто до однорідності за допомогою лопатки або миксера.

3. Викласти на ягоди другу частину шоколаду, потім – тісто. Випікати при температурі 180° близько 35-40 хвилин до рум’яності. Прикрасити мигдалевими пелюстками або іншими горіхами, тертим шоколадом і кулькою морозива. Коблер подавати горячим.