Чізкейк без випічки з йогуртом і желе

Чізкейк без випічки з йогуртом, желе і братиками. 🍰Приготуйте його та здивуйте всіх гостей! Ніжний і шалено красивий!!! Ми з вами вже готували чізкейки без випічки з сирним сиром. В цей раз я замінила сир – йогуртом. Вийшов дуже ніжний повітряний мус. Ступінь солодощі можете регулювати на свій смак (додавати більше/менше цукру). Братки зараз продають бабусі на кожному ринку. Повторюся – вони їстівні) Але використовуються більше для декору, ніж для смаку.

Інгредієнти

для форми 18см

150 гр печиво ювілейне
50гр вершкового масла

йогуртовий шар
400гр грецького йогурту
15 гр желатину (порошкового)
75 мл холодної води
40гр цукрової пудри
15гр ванільного цукру
150 мл вершків 33-35%

желе
350мл прозорого соку (у мене – рідина з консервованих ананасів)
10гр агар-агару
братки для декору

Чізкейк без випічки з йогуртом і желе покроковий рецепт

1. Печиво потрібно подрібнити до стану піску (в блендері або м’ялкою). Масло розтопити і влити в печиво. Перемішати. Викласти в роз’ємну форму і утрамбувати дном склянки. Прибрати в морозилку на 15 хвилин. Желатин залити холодною водою. Залишити набухати. Вершки збити до щільності. Додати цукор і йогурт.

2. 2 столові ложки цієї маси додати до желатину, підігріти в мікрохвильовій печі, щоб желатин розтанув, але не кипів. Перемішати і влити в вершково-йогуртную масу. Все ретельно вимішати до однорідності. Вилити йогуртную масу на пісочну основу.
3. Прибрати в морозилку для застигання (приблизно на 1 годину). Для желе: з’єднати в сотейнику сік і агар, перемішати, довести до кипіння, проварити 2 хвилини. Трохи остудити і вилити на застиглий. Муссовый шар. Желе почне швидко застывать.

4. Зверху викласти братки, красиво розподіляючи і чергуючи великі і маленькі квіточки. Прибрати в морозилку (або холодильник) до повного застывания.

5. Щоб зняти форму і торт не порвався – по краю форми можна пройтися ножем. Трохи підморожений торт легше і безпечніше відходить від стінок формы.