Капкейки тірамісу з кавою, шоколадом і кремом на маскарпоне

Що може бути смачніше поєднання кави, шоколаду і трохи вершкового крему на маскарпоне. Як зробити Капкейки тірамісу з кавою, шоколадом і кремом на маскарпоне рецепт простий.

Інгредієнти

Тісто на 12 шт
Масло вершкове м’яке – 110 р
Молоко – 60 г
Білки яєчні – 2 шт (70-73 р)
Сметана або йогурт – 2 ст. л.
Лимонний сік – 1 ч. л.
Ванільний екстракт – 1 ч. л.
Борошно пшеничне – 130 р
Розпушувач – 1 ч. л.
Цукор – 125 г
Сіль

Шоколадний соус
Молоко – 25 р
Какао-порошок – 8 р
Цукор – 12 г
Сіль
Темний шоколад – 25 р
Масло вершкове – 10 р
Кавовий лікер (за бажанням) – 5 р

Просочення
Кави еспрессо, цукор і лікер кавовий за бажанням.

Крем
Сир Маскарпоне – 200 г
Вершки від 33% – 200 г
Цукрова пудра – 70 г (за смаком)
Ваніль

Капкейки тірамісу з кавою, шоколадом і кремом на маскарпоне покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти кімнатній t.
Збити м’яке масло з цукром. Додати сметану, ваніль і сік, збити.
Додати по одній білки, кожен раз збивати 1 хвилину.
Окремо змішати і просіяти борошно і розпушувач. Всипати половину в тісто, перемішати, влити половину молока, перемішати. Знову борошно і потім молоко.
Розкласти тісто по формах, заповнивши її на 2/3.
Випікати 25 хвилин при 170С.
2. Шоколадний соус.
Довести до кипіння молоко, цукор, какао і половину шоколаду.
Зняти з вогню і через 5 хвилин додати масло, потім шоколад.
Перелити в кондитерський мешок.
3. Крем
Збити всі інгредієнти 2-3 хвилини.
Перекласти в мішок з насадкою 1М або 2D.

4. Збірка
У кексів вирізати серединки насадкою, просочити трохи (1 ст. л), всередину помістити шоколадний соус, нанести крем. Посипати шоколадною крихтою або какао.