Булочки синнабоны з сметанним кремом рецепт простий. М’які, ароматні булочки, вони наивкуснейшие.
Інгредієнти
🔸Тісто:
✅400 г кефіру,
✅100 г рослинної олії,
✅50 г цукру,
✅30 г пресованих дріжджів (сухих в три рази менше)
✅1/3 ч. ложки солі,
✅550 г борошна,
⠀
🔸Для начинки:
✅50 г м’якого вершкового масла,
✅2 ст. ложки цукру (за смаком),
✅1 ст. ложка кориці
⠀
🔸Для змазування готових булочок:
✅300 г густої жирної сметани (від 20%жирності),
✅50 г цукрової пудри
Булочки синнабоны з сметанним кремом покроковий рецепт
1. Для тіста: кефір підігріти, але не до гарячого (ледь тепла), змішати з маслом, дріжджами, цукром і сіллю, додати просіяне борошно, замісити м’яке тісто. Скласти його в миску, накрити плівкою і поставити в тепле місце для бродіння, приблизно на 1 час.
2. Піднялося тісто обім’яти. Розкачати в прямокутник, я розкачувала десь 55 на 45 див. Змастити тісто вершковим маслом, посипати цукром, змішаним з корицею. Згорнути нещільно в рулет. Розрізати рулет на 4 рівні частини, потім кожну частину ще на 3. Вийде 12 булочок. Укласти їх на деко або у відповідну форму. Дати булочкам підійти хвилин 20-30. Перед випічкою булочки злегка прижать.
3. Випікати в розігрітій до 190 градусів духовці до рум’яного. Гарячі булочки змастити кремом. Крем на Ваш смак. У мене жирна сметана густа з цукровою пудрой.