Полуничний пиріг з кремчизом

Полуничний пиріг з кремчизом простий рецепт. Пиріг який підірвав все. Я, як і обіцяла, переробляю полуницю, так що у мене ще в планах граніту з полуниці з ігристим і як мінімум галета. Так що знайте, вас багато ще чого чекає… а я чекаю, тепло на балконі, і можливість проводити теплі вечори у парі з гранитой. Повернемося до пирога…основа в цей раз у мене з борошна і вівсянки, що додало йому особливий, незвичайний смак – так що поїхали.

Інгредієнти

Для тесту:
▪️ 120гр борошна
▪️ 120гр вівсяних пластівців швидкого варіння
▪️ 120гр вершкового масла
▪️ 1 яйце
▪️ щіпка солі

Для начинки:
▪️ 500гр кремчиза
▪️ 100гр вершків 33%
▪️ 3яйца
▪️ 100г цукрової пудри
▪️ 5ст. л борошна
▪️ ванілін
▪️ 400гр полуниці
▪️ 50гр цукру
▪️ сік лимона
▪️ 1ст. л крохмалю

Полуничний пиріг з кремчизом покроковий рецепт

1. Робимо тісто. Змішати всі інгредієнти і скачати в кулю. Відправити в холодильник на хвилин 20-40 Робимо начинку з кремчиза. Змішати кремчиз, яйця, цукрову пудру, борошно і вершки – добре збити. Додати ванілін можна при желании.

2. Відставимо убік. Полуницю не розморожуючи проварити в сотейнику, додати сік лимона і цукор довести до кипіння. Крохмаль розвести водою (1 ст. л крохмалю на приблизно стільки ж води) і влити в киплячу суміш полуниці, проварити минуту.

3. Остудити. Тісто дістати з холодильника, розкачати і викласти у форму. Зверху вилити крем, потім викласти полуничний шар. У мене було трохи малини і я посипала ще їй (це не обов’язково)

4. Запікати при 160 ° С приблизно 60-70 хвилин. Готовий пиріг охолодити і можна заварювати чай.