Гарбузова крем брюле

Як смачно зробити Гарбузове крем брюле на вершках простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Гарбузове пюре 1 ст. л
Вершки 33% 300 мл
Яйце 4 шт (жовтки)
Цукор 30 г + 1 ст. л
Ванільний цукор-10г
Кориця 1 паличка
Цедра апельсина 1 ч. л
Тростинний цукор 1 ст. л (для скоринки)

Гарбузова крем брюле покроковий рецепт

1. Гарбуз запікаємо в духовці 30 хвилин при 200°. Вершки нагріваємо і знімаємо з плити, додаємо цукор, ванільний цукор, корицю і цедру апельсина, накриваємо кришкою і даємо настоятися 20 хвилин. Жовтки збиваємо з цукром, акуратно щоб не з’явилася піна, потім додаємо гарбузове пюре.

2. Доводимо вершки до бульбашкового кипіння і знімаємо з вогню, поступово додаємо жовтки при цьому помішуємо. Отриману масу пропускаємо через сито, прибираючи цедру і можливі комочки.

3. Розливаємо в формочки для випікання на 3/4, викладаємо на деко і наповнюємо його окропом до рівня наповнення формочок. Дуже акуратно, щоб не потрапила в окріп формочки.

4. Випікаємо в духовці на водяній бані 20-25 хвилин, час залежить від бажаної густоти крему. Даємо охолонути при кімнатній температурі, потім ставимо в холодильник до повного застывания.

5. Посипаємо цукром шаром 1-1,5 мм і розплавляємо пальником. Якщо немає пальника, цукор можна розтопити в сковороді і потім залити сверху.

Відео рецепт 👇