Сирний великодній кекс з джемом і цукатами

Сирний пасхальний кекс з джемом і цукатами простий рецепт в духовці💥 Готується дуже просто. Виходить неймовірно ароматний, смачний, м’який і красивий.

Інгредієнти

сир – 300 г
яйця С1 – 2 шт
цукор – 150 г
ванільний цукор – 8 г
сіль – щіпка
рослинну олію – 80 р
борошно – 350 г
розпушувач – 8 р

Для начинки:
апельсиновий джем – 330 р
цукати

Сирний великодній кекс з джемом і цукатами покроковий рецепт

1. У мисці змішуємо яйця, сіль, цукор, ванільний цукор. Перемішати віночком. Додати рослинне масло, сир дрібнозернистий. Пробити всі заглибним блендером до подрібнення сиру. У борошно додати розпушувач, перемішати. Частинами вводимо суху суміш, перемішуючи ложкою. Замішуємо м’яке тісто. Ділимо тісто на дві рівні части.

2. Розкачуємо спочатку першу частину в прямокутник. У мене він вийшов розміром 40*34 см. Товщиною 0,3 – 0,5 мм, Змащуємо джемом, половиною норми. Звертаємо в рулет. Розрізаємо рулет вздовж, як показано у відео рецепті. Заплітаємо у вигляді кіски. З другою половиною тіста робимо теж самое.

3. Потім викладаємо обидві коси у форму змащену рослинним маслом. Зверху прикрашаємо цукатами. Додаємо трохи вершкового масла. Можна масло розтопити і змастити сверху.

4. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до рум’яного кольору, приблизно 50 хвилин. Готовий кекс остудити на решітці

Відео рецепт 👇