Шоколадні муссовые тістечка з вишнею

Як зробити Шоколадні муссовые тістечка з вишнею рецепт простий.

Інгредієнти

Вишнева начинка
1. Желатин гранульований – 3 р.
2. Вода для желатину – 18 р.
3. Крохмаль кукурудзяний – 4 р.
4. Вишневе пюре – 100 р.
5. Цукор – 20 р.

Шоколадний мус:
1. Желатин гранульований – 3 р.
2. Вода для желатину – 18 р.
3. Шоколад темний 55% – 100 р.
4. Молоко – 100 г
5. Вершки 30% – 125 р.

Шоколадні муссовые тістечка з вишнею покроковий рецепт

1. Вишнева начинка:
1. Замочити желатин в холодній воді і залишити для набухання.
2. Змішати цукор і крохмаль, добре перемішати, додати до вишневого пюре і поставити в сотейнику на вогонь.
4. Постійно помішуючи лопаткою, довести суміш до кипіння і продовжувати кип’ятити до заварювання крохмалю і легкого загустіння.
5. Зняти з вогню і відразу ж ввести набряклий желатин, розмішати до повного його розчинення.
6. Залишити начинку остигати до кімнатної температуры.

2. Шоколадний мус:
1. Замочити желатин в холодній воді і залишити для набухання.
2. Молоко поставити на вогонь, довести до перших бульбашок кипіння, постійно помішуючи.
3. Зняти гаряче молоко з вогню, додати набряклий желатин і розмішати суміш до повного розчинення желатину.
4. Ввести в гарячу желатиново-молочну суміш шоколад, дати йому постояти пару хвилин і потім розмішати до повного розчинення каллет шоколаду. Якщо суміш охолоне до того, як розчиниться шоколад, її можна трохи підігріти в мікрохвильовій печі і знову перемішати.
5. Вершки збити з допомогою міксера до м’яких піків.
6. Ввести збиті вершки в охолоджену до кімнатної температури шоколадно-молочну основу і акуратно перемішати лопаткою. Заважати необхідно недовго, щоб готовий мус вийшов, як можна більш повітряним і легким.
7. Розлити за допомогою кондитерського мішка за формами, додавши вишневу начинку і поставити в морозилку до повного заморозки.

Відео рецепт 👇