Торт баноффи пай без випічки з печивом

Готуємо Торт баноффи пай без випічки з печивом простий рецепт. Це англійський пиріг, приготований з бананів, вершків, карамелі. Але самі погляньте на нього, який же це пиріг? Особисто для мене він самий, що ні на є повноцінний торт! Повітряний, вершковий, ніжний, з ароматними бананами, хрускотом пісочного тіста і горішків, купаються в карамелі!

Інгредієнти

Для основи:
250 гр. пісочного печива
80 гр. слив. масла

Для начинки:
50 гр. волоських горіхів
2 банана

Карамель:
120 гр. цукру
100 гр. вершків (33-35%)
40 гр. слив. масла

Крем:
200 гр. вершків (33-35%)
250 гр. вершкового або сирного сиру (я використовувала маскарпоне)
50 гр. сах. пудри (60-70 гр., якщо використовуєте сирний, т. к. він солонуваті)

Торт баноффи пай без випічки з печивом покроковий рецепт

1. Першим ділом печиво подрібнюємо у блендері, змішати з вершковим маслом, формуємо в кільці (в рознімної формі) дно і борти. Відправляємо в духовку на 10 хв. Я робила для цього пісочне шаблі сама, якщо захочете, із задоволенням напишу рецепт в коментарях. Дістаємо з духовки форму і даємо трохи охолонути, не виймаючи саму пісочну основу! Горішки запекти в духовці 10 хв. при 160 гр. і измельчить.

2. Для карамелі нам знадобиться сотейник, краще з товстим дном, в який потрібно насипати цукор. В іншу ємність наливаємо вершки. Ставимо на вогонь окремо цукор і вершки, паралельно греєм (цукор краще на середньому вогні, вершки – на маленькому, щоб не пригоріли). Цукор почне поступово плавитися. Контролюйте вогонь, якщо потрібно зменшайте, щоб цукор не згорів, інакше буде гірчити. Можна допомагати силіконової лопаткою і обережно перемешивать.

3. В результаті у вас повинен вийти прозорий блискучий сироп янтарного кольору, без кристалів цукру. Вершки до цього моменту повинні бути гарячими, не забувайте за ними теж стежити. Вливаємо вершки тонкою цівкою цукор, при цьому активно заважаємо лопаткою. Відразу додаємо холодне вершкове масло, перемішуємо і знімаємо з вогню, проціджуємо карамель через сито і залишаємо остужаться.

4. Для крему обов’язково потрібно брати холодні вершки, холодний сир, я не даремно роблю на цьому акцент, інакше крем ніколи не вийде! Складаємо всі інгредієнти в чашу і збиваємо до пишної стійкої маси. Тепер прямо в формі, на дно основи виливаємо карамель, слідом посипаємо горішками, зверху кладемо порізані кружечками бананы.

5. І викладаємо крем. Можна ложкою, можна кондитреским мішок з фігурною насадкою. Я прикрасила розтопленим шоколадом і горіхами! Дати постояти в холодильнику хоча б годину, краще 2. Потім акуратно перекласти торт на тарілку/підставку і зняти кольцо.