Яблучний пиріг з маскарпоне

Цей ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ З МАСКАРПОНЕ 🍏🍏🍏 я присвячую всім, кому набридла шарлотка, а випічка з яблучка завжди йде на ура! Особливо холодними осінніми вечорами. І як це зазвичай у мене трапляється, вчора спекла і вже сьогодні ділюся з вами рецептом, який нікого не залишив байдужим. Яблук в ньому не просто багато, а дуже багато!!! І на мій погляд, з антоновкой виходить набагато смачніше – непередаваний смак солодкого і кислого.

Інгредієнти

4 яблука (краще брати сорт кисліші)
20 гр вершкового масла
20 гр (1 ст. л.) + 150 гр цукру
4 яйця
250 гр маскарпоне (за бажанням можна замінити і м’яким сиром, і натуральним йогуртом, але я б рекомендувала все ж маскарпоне)
200 гр борошна
10 гр розпушувача (пакетик)
1/2 ч. л. кориці
щіпка солі
2 ст. л. тростинного цукру
цукрова пудра для посипання

Яблучний пиріг з маскарпоне покроковий рецепт

1. Для начинки беремо 2 яблука очищаємо і нарізаємо кубиками. Після чого обсмажуємо на вершковому маслі з додаванням 1 ст. л. цукру протягом 10 хвилин, потім відставляємо в сторону для остигання. Тепер приступаємо до приготування тіста. Збиваємо яйця з цукром (150 гр) і вмішуємо маскарпоне.
2. Потім додаємо борошно, сіль, розпушувач і слідом, вже остиглі тушковані яблука і все акуратно перемішати. Беремо форму (не менше 26-30 см в діаметрі), змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном і виливаємо тесто.

3. Очищаємо від шкірки залишилися 2 яблука, тонко нарізаємо шматочками і викладаємо їх по колу на тісто, посипаємо тростинним цукром і відправляємо в розігріту до 170 ° С духовку на 50-60 хвилин до сухої зубочистки. Залишилося тільки остудити пиріг, посипати його цукровою пудрою і подати до чаю.