Гарбузове булочки з яблучною начинкою

Як смачно зробити Гарбузове булочки з яблучною начинкою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Але сьогодні захотілося знову зробити класичний пост і повернутися до формату фото.

Інгредієнтs

(на 6 величезних булок)

Тісто:
* 150г гарбузового пюре
* 100 г м’якого вершкового масла
* 80г цукру
* 1 яйце
* 50г молока
* 7г сухих дріжджів швидкодіючих
* 400г борошна

Начинка:
* 2 середніх яблука
* 50г води
* 1ст.л. меду
* 1год.л. кориці

* 1ст.л. меду в начинку додатково
* вершкове масло для просочення
* мигдальні пелюстки для посипання

Гарбузове булочки з яблучною начинкою покроковий рецепт

1. Для тіста пюре змішати з молоком, вбити яйце. Масло розтерти з цукром, додати туди суміш з пюре, перемішати. Всипати борошно з дріжджами і замісити м’яке тісто. Тісто підім’яти і укласти в змащену рослинним маслом глибоку миску. Накрити миску плівкою і прибрати в холодильник на 8-10 годин мінімум (або на всю ніч).
2. Яблука очистити від шкірки і серцевини і нарізати кубиками. Перемішати з медом і корицею. Залити водою і тушкувати на повільному вогні хвилин 15 до випаровування рідини. Після розім’яти все в пюре, додати мед і перемішати. Тісто розкачати в прямокутник, викласти начинку, разровнять.

3. Накрити спочатку однією половинкою, потім другий внахлест і нарізати на 6 смужок уздовж або поперек і на більшу кількість). Кожну смужку згорнути, щоб вийшов грудочку і викласти на деко, застелене пергаментом.
4. Викладати булочки на великій відстані один від одного, т. к. при расстойке і випіканні вони збільшаться в 2-3 раза.

5. Булочки поставити в тепле місце на годину (я прибираю в духовку при 45-50*). Після години булочки полити зверху розтопленим вершковим маслом і присипати мигдалевими пелюстками. Випікати при 180* 20 минут.