Фруктово ягідний пиріг відкритий галета

Фруктово ягідний пиріг відкритий галета простий рецепт 🍑 Самий літній пиріг). Можна приготувати з будь-якими фруктами або ягодами

Інгредієнти

Для однієї галети нам знадобиться

Для тіста:
🍚борошно – 200г
🧂сіль – щіпка
🥄цукор – 1ст.л.
🧈злив.олія 100 р
💧Вода крижана – 4 ст. л.

Для начинки:
🍓🍑будь-які ягоди/фрукти – 500гр
🥄Цукор, ванільний цукор – за смаком
🥄Крохмаль – 1 ч. л.

Фруктово ягідний пиріг відкритий галета покроковий рецепт

1. Борошно просіваємо, масло натираємо на тертці(якщо воно тверде, у мене було розм’якшене), додаємо до борошна, додаємо сіль, цукор, розтираємо тісто в крихту. Додаємо крижану воду.
2. Замішуємо тісто і збираємо в кулю, замотуємо в харчову плівку, прибираємо в холодильник на пів години. Фрукти нарезаем.
3. Дістаємо тісто з холодильника, розгортаємо в пласт. Центр присыхаем крохмалем і цукром, викладаємо начинку, відступаємо від краю на сантиметри 3.
4. Загинаємо краю кола і защипуємо(я показую це на відео). Випікаємо в духовці розігрітій до 180С хвилин 35-40.