Басків чізкейк обпалений

Коли я робила нещодавно опитування, що приготувати з ваніллю, переміг Басків чізкейк. Це не дивно, дуже популярний в останні кілька років торт. Він набагато простіше ніж традиційний чізкейк Нью Йорк, так як готується без основи, і опікується спеціально при високій температурі, щоб отримати досить засмаглу верхню кірочку. Буквально все змішати, перелити у форму і запекти. Пробували вже такий чізкейк? Як вам? Як зробити Басків чізкейк обпалений рецепт простий.

Інгредієнти

На форму діаметром 20 см

600 г вершкового (сирного) сиру типу Філадельфія
120 г цукру (чи за смаком)
4 великих яйця
2 жовтки
250 г вершків (30-35%)
100 г сметани 25%
20 г кукурудзяного крохмалю
0,5-1 стручок ванілі (або ванільний екстракт, або ванільний цукор)

Басків чізкейк обпалений покроковий рецепт

1. Вершковий сир кімнатної температури з’єднати з цукром і перемішати або збити міксером на низькій швидкості до об’єднання, по одному додати яйця і жовтки, перемішати до объедиения, Додати вершки, перемішати. Сметану, з’єднати з ваніліном, сіллю і крохмалем, ретельно розмішати і додати до решти інгредієнтів. Маса повинна вийти гладкою і однородной.
2. Форму застелити пергаментом так, щоб краї паперу виходили за краї форми (чізкейк буде порушуватися в процесі і не повинен втекти).
3. Випікати при 200-210 С близько 50-60 хвилин, поставивши вниз духовки деко з водою і відкриваючи 2-3 рази дверцята, щоб випустити пар. Верх повинен сильно зарум’яниться, краю схопитися, а серединка злегка тремтіти при постукуванні об край формы.

4. Охолодити при кімнатній температурі (можна подавати і відразу теплий, але це на любителя) і дати стабілізуватися ніч холодильнике.