Яблучний пиріг тарт з полуничним конфітюром і мигдальним франжипаном

Як зробити смачний Яблучний пиріг тарт з полуничним конфітюром і мигдальним франжипаном рецепт простий в духовці. Довга назва, чи не правда?😄 Це може по початку когось злякати, але не дивлячись на не зрозумілі слова, готується тарт зовсім не складно!😉 Приготувати його однозначно варто, він дуже смачний!👌Такий смачний, що я записала його в список своїх улюбленців!😁 Нижче буде рецепт👇, а якщо знадобитися відео супровід, воно теж є в рилс, загляньте туди! Ну а якщо щось не виходить або виникають питання по приготуванню, пишіть мені, буду рада допомогти!😉

Інгредієнти

на форму 22-24 див.

Для тіста:
250 гр. борошна
Щіпка солі
150 гр. вершкового масла
40 гр. цукру
1 яйце

Для начинки:
100-150 гр. полуничного джему/конфітюру
3-4 яблука

Для мигдального франжіпана:
100 гр. вершкового масла
80 гр. цукру
2 яйця
100 гр. мигдальної муки (або перемелених горіхів)

Яблучний пиріг тарт з полуничним конфітюром і мигдальним франжипаном покроковий рецепт

1. Готуємо пісочне тісто. У мисці змішуємо борошно, сіль, цукор і додаємо вершкове масло, порізане шматочками. Рукою перемішуємо до стану дрібної крихти. Потім додаємо яйце і замішуємо тісто. Загорнути його у харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30-40 минут.
2. Після дістаємо, розкочуємо качалкою, переносимо в форму. Формуємо з нього борти і дно. Наколюємо виделкою. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах близько 15 хвилин. Тим часом готуємо начинку. Готуємо конфітюр полуничний або беремо вже готовий джем.
3. Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо часточками. Для франжіпана. У мисці змішуємо м’яке вершкове масло і цукор. Потім додаємо яйця, знову добре перемішуємо, краще це робити міксером, добре збити. І потім всипаємо мигдалеву борошно, знову перемешиваем.
4. Збираємо тарт. На готову основу викладаємо конфітюр полуничний, потім шар мигдалевого франжіпана і в кінці яблука. Випікаємо при 180 градвусах близько 40-45 минут.
5. Готовий тарт остуджуємо. Можна зверху посипати цукровою пудрою або змастити абрикосовим джемом для золотистої скоринки. Приємного апетиту!