Ягідний заливний пиріг зі сметаною і жимолостю

Самий смачний пиріг, який можна приготувати з ягодою. Як зробити Ягідний заливний пиріг зі сметаною і жимолостю простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

(16 см):

– Вершкове масло – 60 гр
– Борошно – 160 гр
– Розпушувач – 1/4 ч. л.
– Сіль – 1/4 ч. л.
– Яйце
– Цукор/сахзам

– Крохмаль – 15 гр
– Сметана – 200 гр
– Яйце
– Цукор/сахзам
– Ванілін
– Ягоди (у мене жимолость) – 200 гр

Ягідний заливний пиріг зі сметаною і жимолостю покроковий рецепт

1. У мисці змішуємо борошно, сіль і розпушувач. Додаємо холодну дрібно порзане або подрібнена на тертці вершкове масло. Розтираємо з борошном. Повинна вийде крошка.
2. Додаємо до маси яйце, цукор і перемішуємо. Тісто тонко розкачуємо і розподіляємо по формі для випічки. Обрізаємо зайве і прибираємо в морозилку на 15-20 мин.
3. Для заливки змішуємо всі інгредієнти, крім ягід разом до однорідності. Дістаємо тісто з морозилки, заливаємо сметанную масу всередину і додаємо ягоды.

4. Випікаємо при температурі 190 градусів 45 хв. Даємо повністю охолонути перед подачей.