Пончики Червоний Оксамит з глазурю

Пончики “Червоний Оксамит” з глазур’ю простий рецепт. Однойменний торт не спроста є одним з найулюбленіших, і стоїть в одному ряду з медовиком і наполеоном… У нього дуже ніжні коржі з оксамитовим, злегка шоколадним присмаком.

Інгредієнти

Для тесту:
Борошно 180 р
Сода 2 г
Сіль 2 г
Какао 8 р
Цукор 150 г
Молоко 125 р
Рослинна олія 100 р
Яйце 1 шт
Червоний барвник 1 ч. л.
Ванільний порошок 1 г
Оцет 1/2 ч. л.

Для глазурі:
Сирний сир 150 г
Вершки 35% 50 р
Цукрова пудра-20 г
Рисові кульки для прикраси

Пончики Червоний Оксамит з глазур’ю покроковий рецепт

1. Для тіста:
Духовку розігріти до 180 градусів. Борошно просіяти з содою, какао і ванільним порошком. Додати сіль і цукор, перемішати. Додати молоко, масло, яйце, оцет і барвник. Добре перемішати до однородности.
2. Перекладаємо готове тісто в кондитерський мішок, відрізаємо кінчик і заповнюємо формочки для пончиків на половину. Випікаємо 15-20 хвилин до готовності (перевірити дерев’яною шпажкою, вона повинна виходити сухою). Остудить.
3. Для глазурі:
Сирний сир, вершки і пудру збити до однорідності. Перекласти в кондитерський мішок і прикрасити пончики. Посипати зверху рисовими шариками.