Шоколадно-горіховий пудинг

Колись давно, ще до захоплення кондитерським мистецтвом я часто купувала в магазині десерти типу диво-пудингу і. т. п. насправді подібний десерт готується дуже просто з найбільш доступних продуктів. Сьогодні пропоную приготувати шоколадно-ванільний, а якщо є горіхова паста, шоколадно-горіховий пудинг.

Інгредієнти

Молоко-600г
Цукор-100
Борошно-50г
Вершкове масло-30г
Ванільний цукор-10г
Фундучная паста-50г
Какао-20г

Шоколадно-горіховий пудинг покроковий рецепт

1. В сотейник всипаємо цукор і борошно, перемішуємо. Вливаємо 500г молока. Ставимо масу на вогонь і, весь час помішуючи варимо до загустіння. Додаємо вершкове масло і даємо йому повністю розчинитися. Із загальної кількості пудингу відкладаємо 250г іншу каструльку або сотейник.
2. Додаємо до них 100г молока і 20 г какао і варимо, помішуючи, до кипіння і повного розчинення грудочок какао. В решту пудингу вводимо ванільний цукор і фундучную пасту, ретепро перемішуємо і доводимо до кипіння і розчинення сахара.
3. Даємо масі трохи охолонути, можна накрити плівкою в контакт. В стаканчики викладаємо шари пудингу по черзі, чергуючи шоколадний і горіховий (ванільний).
4. Після кожного шару прибираємо в холодильник на 10 хвилин, щоб шари не змішувалися За бажанням прикрашаємо збитими сливками.