Шведське імбирне печиво

Як зробити Шведське імбирне печиво рецепт простий. За доброю традицією почнемо з вашого щедрого лайка ♥ і кнопку закладки🔖щоб не втратити рецепт ☺. Шведське імбирне печиво зі смішною назвою pepparkakor, як не можна краще підходить до холодного пасмурному листопада. Наповнене ароматами спецій і карамелі, тонке і хрустке, до чашці гарячого какао, теплого молока з медом або запашного трав’яного чаю.
Мені здається, воно ідеально вписується в знаменитий скандинавський стиль хьюгге) Буде ідеально, якщо Ви знайдете цукор мусковадо і темну патоку, саме вони відповідають за карамельність і колір печива. Якщо з цими продуктами туго, беріть демерару і гречаний або каштановий мед, буде не так автентично, але так само смачно.
Тісто для печива виходить дуже слухняним в роботі і розкачати його треба як можна тонше, буквально в 1 мм. Інакше на виході отримаєте не хрустке, а просто жорстке печиво. Ну і форму беріть наближену до кола, в оригіналі – це квіточки і сердечка. Печиво, вирізане більш тонкими формами типу сніжинок просто згорить по краях. Не відходьте далеко від духовки) мені на випічку знадобилося 6 хв. Печиво має підрум’янитися, але не згоріти.

Інгредієнти

На 60 печива знадобиться

200 гр пшеничного борошна в/с
50 гр цукру
60 гр коричневого цукру
20 гр темної патоки
30 мл води
60 гр вершкового масла
1 чл кориці
1 чл сухого імбиру
1/2 чл меленої гвоздики
1/2 чл кардамону
1/2 чл соди

Шведське імбирне печиво покроковий рецепт

1. В сотейнику нагріти обидва види цукру, патоку і воду до розчинення цукру. Прибрати з вогню. Додати масло і розтопити його в цукрової суміші. Всипати спеції і соду, размешать.
2. Додати борошно і замісити пластичне тісто. Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 1 годину. Охолоджене тісто розкачати в пласт 1 мм завтовшки, вирізати фигурки.
3. Викласти на деко ( у мене перфорований килимок) і випікати при 180 гр 6-8 хв. Дати печінкою охолонути, після чого зняти з дека. Приємного апетиту)))