Смачний пиріг зі свіжою полуницею

Нереально смачний пиріг зі свіжою полуницею 🍓

Інгредієнти

Тісто:
-300 г борошна;
– 200 г холодного вершкового масла;
-20 г цукру;
-щіпка солі;
-2 великих жовтка (від яєць с0)
-1/4 склянки крижаної води;

Начинка:
-640 г полуниці, порізати четвертинками;
– 200 г цукру;
-25 г кукурудзяного крохмалю;
-1 год л цедри апельсина (за бажанням);
-щіпка солі;

Смачний пиріг зі свіжою полуницею покроковий рецепт

1. Для тіста борошно, цукор і сіль помістіть в чашу міксера, додати холодне масло, порізане кубиками, і перетріть до утворення крихти, використовуючи насадку-весло; Потім влийте воду, змішану з жовтками і перемішуйте до зволоження борошна; Зібрати тісто в кулю, викласти на плівку, загорнути і прибрати в холодильник мінімум на годину;
2. Форму для пирога (18-20 см) змастити маслом і присипати борошном; Половину тіста розкачати на поверхні, присипаної борошном в коло за розміром форми, вистелити дно форми, формуючи борти і краю пирога і прибрати в холодильник на 30 хвилин. Після наколоти тісто виделкою і випікати основу при 180 С до золотистої скоринки близько 15 хвилин;
3. Випечену основу повністю остудити; Для начинки змішати полуницю з цукром, крохмалем і цедрою і залишити на 15 для виділення соку; З другої половини тіста розкачати кришку для пирога;
4. Викласти начинку на випечену основу разом з усім виділився соком, зверху накрити ще одним пластом тіста, зліпити краї, змастити поверхню пирога яйцем, зробіть надрізи, щоб пар під час випічки міг виходити, посипте пиріг сахаром.
5. Випікайте при 180 С близько 40 хвилин, поки пиріг не покриється золотистою скоринкою, в начинка не почне булькати. Краще всього дати пирогу повністю охолонути, щоб начинка повністю стабилизировалась.