Апельсиново мигдальний кекс

Як зробити Апельсиново мигдальний кекс рецепт простий в духовці 🍊 Незрівнянно-ніжний, легкий, в міру солодкий, соковитий, повітряно-легкий, м’який, смачний, просто нереальний апельсиновий кекс. Можна продовжувати нескінченно, але, простіше спекти і переконатися в цьому.

Інгредієнти

на прямокутну форму 20,5 *11,5 див., або круглу 16-18 див.

Вершкове масло м’яке – 75 гр.
Цукор – 90 гр.
Яйце – 2 шт.
Апельсиновий сік – 2 ст. л.
Натерта цедра 1 середнього апельсина
Екстракт мигдалю – 1 ч. л. (не обов’язково)
Ванільний екстракт – 1 ч. л.
Сметана 20% жирності – 100 гр.
Борошно (просіяти) – 70 гр.
Мигдальна борошно або мелений мигдаль – 50 гр.
Розпушувач – 1 ч. л.

Для глазурі:
Цукрова пудра – 70 гр.
Апельсиновий сік – 2-3 ст. л.
Молоко – 1 ст. л.

Апельсиново мигдальний кекс покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 180 °C. Форму застелити папером для випічки і змастити рослинною маслом.

2. Збити вершкове масло і цукор. Додати яйця, сік і цедру, екстракт мигдалю і ванільний екстракт, сметану і розмішати віночком до однорідності. Додати борошно, мигдалеву борошно, розпушувач і добре перемішати, щоб не було грудочок (не збивати міксером).
3. Вилити суміш у форму і випікати 40-45 хвилин або поки зубочистка вставлена в центр кексу не вийде з вологими крихтами. Дістати з духовки, залишити на 10 хвилин у формі. Потім перекласти на решітку і повністю остудить.

4. Приготувати глазур: Змішати всі інгредієнти для глазурі до консистенції густої сметани. При необхідності додати цукрову пудру або сік. Остиглий кекс полити глазур’ю, дати застигнути 15-20 хвилин. Можна насолоджуватися!

Відео рецепт 👇