Віденський паска великодній тісто найсмачніше

Як зробити Віденський паска великодній тісто найсмачніше рецепт простий. Мій улюблений рецепт. Багато просили мене викласти рецепт паски. Звичайно, я не можу вам відмовити😊 ловіть і не забудьте зберегти. По цьому рецепту тісто виходить повітряним і довго не черствіє. Повозитися доведеться трошки, але результат вас порадує. Опару краще приготувати ввечері, т. к. вистояти вона повинна мінімум 8 годин, але зате вранці ви можете відразу приступити до випікання.

Інгредієнти

✅Пшеничне борошно – 1,5 кг
✅Яйця – 6 шт.
✅Вершкове масло – 300 г
✅Свіжі дріжджі – 50 г
✅Молоко – 0,5 л
✅Цукор – 0,5 кг
✅Ванільний цукор – 10 г (1 пакетик)
✅Сіль – 0,5 ч. л.
✅Родзинки – 100 – 150 г

Віденський паска великодній тісто найсмачніше покроковий рецепт

1. Візьміть досить містку ємність для замішування тіста, так як в процесі приготування воно буде збільшуватися в кілька разів. Яйця збийте з цукровим піском до білого. Молоко підігрійте до температури близько 37 -38 градусів, розчиніть у ньому свіжі дріжджі (щоб не було грудочок). Отриману суміш вилийте в яєчну масу. Вершкове масло розтопіть на водяній бані, введіть в опару.

2. Інгредієнти ретельно перемішайте. Ємність з опарою укутайте кухонним рушником і залиште в теплому місці на 8 -10 годин. У здобне тісто родзинки слід додавати запарені. Тому залийте його окропом, залиште до повного охолодження. Після чого воду злити, ягоди ретельно промийте, потім обсушити серветками і присипте мукой.
3. По закінченню вказаного часу у перебродившую опару додайте половину чайної ложки звичайної кам’яної солі і ванільний цукор. Перемішайте. Потім починайте замішувати тісто, додаючи невеликими порціями борошно. Вимішувати до тих пір, поки тісто не перестане прилипати до рук, але при цьому його консистенція повинна бути м’якою і нежной.

4. Тепер додайте приготовлений заздалегідь родзинки, ще раз гарненько вимісіть і почніть наповнювати їм форми для пасок. Я люблю використовувати паперові форми. Наповніть форми на 1/3 і залиште на 60-80 минут.

5. Коли тісто підніметься, відправте паски в розігріту до 200 градусів духовку і випікайте до готовності. Час випікання залежить від розміру форм. Готові паски прикрашаємо за желанию.

Відео рецепт 👇