Пишна Шарлотка з яблуками і розпушувачем на сметані

Як смачно зробити Пишну Шарлотка з яблуками і розпушувачем на сметані простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Борошно – 250 гр.
Цукор – 200 гр.
Яйця – 3 шт.
Яблука – 3 шт.
Олію під. – 80 гр.
Сметана – 150 гр.
Розпушувач – 10 гр.

Пишна Шарлотка з яблуками і розпушувачем на сметані покроковий рецепт

1. Яйця з цукром збийте міксером до утворення пишної піни. Потім додайте сметану і масло соняшникове продовжуйте збивати протягом 3-5 хвилин. Борошно просіяти з розпушувачем в окрему миску. Борошно потрібно просіяти обов’язково – так вона насичується киснем, а тісто набуває воздушность.
2. Додавати посятепенно борошно і рівномірно перемішати лопаткою. Борошна може знадобитися більше, ніж вказано в рецепті. Орієнтуйтеся не на кількість борошна, а на бажану консистенцію тесту. Тісто має вийти як густа сметана. Яблука вимийте, очистіть від шкірки, видаліть серцевину і наріжте середніми кусочками.
3. Висипте в тісто підготовлені яблука і акуратно перемішайте всі лопаткою. Форми дно промазати маслом злив. Викладіть у форму тісто і розрівняти. Випікайте шарлотку в попередньо розігрітій до 180°С духовці близько 1часа.
4. Перші 25 хвилин дверцята духовки не відкривати, інакше пиріг осяде. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою – вона повинна виходити сухой.