Капкейки Кава, Шоколад, Карамель

Капкейки Кави Шоколад Карамель простий рецепт. Зберігайте рецепт. Капкейки «Тріо». Гармонія кави, шоколаду та карамелі.

Інгредієнти

Вихід 9-10 шт:⠀

Яйця – 1 шт.⠀
Цукор – 150 гр.⠀
Масло рослинне – 50 гр.⠀
Кави у вигляді окропу – вода 150 гр. + 1-2 ч. л розчинної кави.⠀
Борошно – 160 гр.⠀
Розпушувач – 10 гр.⠀
Какао – 20 гр.⠀

Солона карамель:
Цукор – 130 гр.⠀
Вода – 25 гр.⠀
Глюкозний сироп – 1 ст. л.⠀
Вершки 33% – 120 гр.⠀
Масло 82,5% – 30 гр.⠀
Сіль морська – 1/4 ч. л. (+/- на свій смак).⠀
⠀⠀
Крем для шапочок:
М’який сир (сирний або вершковий: Маскарпоне, Альметте, Хохланд) – 250 гр.⠀
Вершки 33% – 80 гр.⠀
Кава розчинна – 1 ч. л.⠀
Цукрова пудра – 80 гр (+/- на свій смак).⠀
Какао – 30 г або шоколад – 100 гр.⠀

Капкейки Кави Шоколад Карамель покроковий рецепт

1. Яйця збити з цукром до білого.⠀ ⠀ Додати соняшникову олію, ще все разом збити протягом 1 хвилини.⠀ ⠀ Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і какао. 1/2 частина ввести в яєчну масу.⠀ ⠀ Кава-окріп тонкою цівкою ввести в суміш, постійно збиваючи на невеликій швидкості.⠀ ⠀
2. Ввести решту борошна.⠀ ⠀ Тісто виходить досить рідке.⠀ ⠀ Формочки для капкейків заповнити на 2/3 (у мене 60 гр на капсулу).⠀ ⠀ Випікати при температурі 170 градусах близько 25 хв. (орієнтуємося на суху шпажку і свою духовку).⠀ ⠀ Поки випікаються капкейки, приготуємо карамель для начинки. За бажанням можна додати горіхи на свій смак.⠀
3. Солона карамель:
У сотейнику змішати цукор, воду, глюкозний сироп і поставити на середній вогонь.⠀ Варити до бурштинового кольору.⠀ ⠀ Вершки нагріти, але не кип’ятити і акуратно ввести в розтоплений цукор.⠀ ⠀ Зняти з вогню, додати масло.⠀ ⠀ Додати сіль. Добре розмішати до однорідної текстури.⠀ ⠀ За бажанням додати рубані горіхи.⠀
4. Приготувати крем для шапочок:
У вершках розчинити кави (якщо використовуєте мелений, настояти, процідити).⠀ ⠀ З’єднати сир, вершки, пудру і какао і на низьких обертах збити до однорідності 2-3 хв.⠀ ⠀ Якщо будете використовувати замість какао шоколад, то його розтопити, остудити до кімнатної температури і вводити в кінці крем.⠀ ⠀ В готових від капкейків вийняти серединку, заповнити їх солоною карамеллю, відсадити кремові шапочки (у мене насадка 855), прикрасити на свій розсуд.⠀ ⠀