Обпалений басків чізкейк Сан-Себастьян

Я давно поглядала в бік цього чізкейку! ⠀ Сама я завжди вчу, що чізкейки випікаємо при низькій температурі, водяній бані… він не повинен тріснути і т. п Як зробити Обпалений басків чізкейк Сан-Себастьян рецепт простий в духовці. А тут треба не просто приготувати, а спалити! 🔥
Не лякайтеся! Це відомий у всьому світі Басків чізкейк, спалений або обпалений, так його називають. ⠀ Також можна зустріти назву «Чізкейк Сан-Себастьян», так як рецепт родом з цього іспанського містечка. ⠀ Не дивлячись на його темну скоринку, всередині ховається ніжний по текстурі вершковий чізкейк😋 ⠀ Я вам настійно рекомендую приготувати його прямо сьогодні!😉 ⠀ Адже готувати його швидко, але чекати моменту дегустації доведеться 😩 8-10 годин.

Інгредієнти

Сирний сир (будь-якої фірми, у мене Креметте) 450 гр
Цукрова пудра 140 гр
Яйця 150 гр (3 шт С1)
Вершки 33% 300 гр
Кукурудзяний крохмаль 25 гр
Ванільна паста 5 гр (або ванільний цукор)
Щіпка солі

Обпалений басків чізкейк Сан-Себастьян покроковий рецепт

1. Інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Якщо сир забули дістати з холодильника вчасно, то прогрійте його 30 секунд в мікрохвильовій печі. А яйця можна потримати в теплій воді. ⠀ Пудру, цукор і сіль змішуємо. Додаємо сир, об’єднуємо на мінімальній швидкості міксера або віночком. ⠀
2. Кладемо яйця, знову перемішуємо. В кінці вливаємо вершки і ванільну пасту. Все добре перемішуємо. ⠀ Заздалегідь включаємо духовку і прогріваємо її до 250 градусів. ⠀ У форму 18 см застеляємо двома шарами пергаменту, попередньо зім’явши його. ⠀ Масу виливаємо у форму, трохи отстукиваем, щоб вийшов зайвий повітря. ⠀
3. Ставимо в духовку на 25 хвилин, але орієнтуйтеся по своїй духовці і за кольором верхівки чізкейку. Він у мене вийшов дуже засмажений, я думаю, що можна було вимкнути духовку на 2-3 раніше. ⠀ Як тільки верх підсмажився, але при коливанні форми він повинен тремтіти, вимикаємо духовку і тримаємо чізкейк там ще 20 хвилин. ⠀

4. І ще він дуже сильно піднімається в процесі випічки, але при охолодженні осяде. ⠀ Дістаємо форму, даємо повністю охолонути і прибираємо на стабілізацію в холодильник на ніч. ⠀ Вранці насолоджуємося прекрасним, найніжнішим чізкейк!