Хороший Паска великодній на вершках в духовці

Хороший Паска великодній на вершках в духовці простий рецепт (НІЧНА ОПАРА) – маслянистий, вологий, здобний, важкенько🔥🔥🔥 Обов’язково приготуйте! Він того вартий.

Інгредієнти

На 6 пасок d 9 см:

Опара на ніч:
150г вершків 20%
150г молока 2,5%
36р живих пресованих дріжджів (12г сухих)
300г борошна (Макфа, Белонежная бажано) – у мене інша

Тісто вранці:
8 жовтків холодних
200г цукру
400г борошна
250г вершкового масла 82% холодного
1 ч. л. солі
1 ст. л. ванільного екстракту (або ванілін 1/3 ч. л або 10 г ванільного цукру)
200г родзинок(вишні, журавлини), на ніч замочені в ромі або апельсиновому соку (або просто в окропі на 3 хвилини)

Хороший Паска великодній на вершках в духовці покроковий рецепт

1. З’єднати молоко і вершки, підігріти до 30°С. Зняти, розкришити в суміш дріжджі, розмішати. Додати просіяне борошно 300г, розмішати ложкою. Перекласти опару в змащену олією миску, затягніть плівкою, відправити в холодильник на ніч (8-12 годин) Вранці додати холодні жовтки, розтерті з цукром. Перемішати, додати 400г муки.

2. Знову перемішати і поступово ввести по шматочках холодне масло, ретельно вимішуючи. Наприкінці ввести сіль і ваніль. Вимісити тісто (близько 10 хвилин) до м’якого і еластичного стану з розвиненою клейковиною. Перекласти в сазанную олією миску, затягніть плівкою, залишити на бродіння при 20-26°С. Тісто має збільшитися в 2 рази (у мене пішло близько 1,5 – 2 години)
3. В тісто ввести сухофрукти, попередньо обсушені серветкою і припудрені борошном. Вимісити, скруглить тісто, затягнути плівкою і залишити в теплому місці ще на 1 годину. Тепер поділяємо тісто на 6 шматків по 300г приблизно, скругляем і викладаємо у форми діаметром 9 див Тісто займе менше половини формы.

4. Розстойка краща на низьких температурах (я на закритому балконі залишала 12-15°С), тісто має збільшитися в 2 рази. У мене йде 1,5 – 2 години. Випікати при 170°С близько 35-40 хвилин. Перевіряти палочкой.