Німецький різдвяний штоллен на молоці

Як приготувати смачний Німецький різдвяний штоллен на молоці рецепт в духовці простий 🎄. Неймовірно смачна святкова випічка, готується не складно👍🏻Вчора в сторіс я приготувала так само різдвяний кекс ❄️ 300 гр. ізюму (я ще додала трохи волоських горіхів фундук) сік 1 апельсина або 50 мл рому, коньяку

Інгредієнти

Дріжджове тісто:
375 гр. пшеничного борошна в/с
18 гр. пресованих дріжджів або 6 гр. сухих
150 мл. молока
65 гр. цукру
8 гр. ванільного цукру
щіпка солі
цедра 1 апельсина
1 яйце
150 гр. вершкового масла, кімн. темпер.

Для обробки штолленов:
100 гр. вершкового масла
150 гр. цукрової пудри

Німецький різдвяний штоллен на молоці покроковий рецепт

1. Опара: у тепле молоко додати дріжджі, 1 ст. л. цукру від загальної маси і 3 ст. л. борошна від загальної маси, перемішати, накрити і залишити на 30 хвилин! В опару додати цедру, яйце, цукор, що залишився, перемішати(зручно міксером, поступово додати борошно! Як тісто вбере всю борошно, поступово додати масло, вимісити до однорідності!

2. Тісто залишити при кімн. t на 1,5-2 години! У сухофрукти додати 1-2 ст. л. борошна перемішати і частинами ввести в тісто! З тіста сформувати 2 штоллен! Накрити плівкою і залишити на расстойку на 40 хвилин! Попередньо духовку розігріти на 250°С Поставити штоллени в духовку і відразу зменшити температуру до 170…180 °С – випікати 50-55 минут.

3. Готові штоллени змастити половиною растопл. масла, присипати цукровою пудрою, дати охолонути, знову змастити маслом і верх, і низ штоллегов і присипати пудрою. Загорнути у фольгу і зберігати в прохолодному місці мінімум тиждень. Він з часом стає тільки смачніше!

Відео рецепт 👇