Банановий хліб з волоськими горіхами в духовці

ІДЕАЛЬНИЙ Банановий хліб з волоськими горіхами в духовці простий рецепт 🍌 Не мокрий, а повністю пропечений повітряний банановий хлібець 🥰

Інгредієнти

(форма 21*11 см):

✅ 3 м’яких банана в тісто + 1 банан для прикраси
✅ 1 яйце
✅ 80 г вершкового масла
✅ 100 г цукру
✅ щіпка солі
✅ 200 г борошна
✅ 1 ч. л. соди
✅ 80 г грецьких горішків ⠀⠀

Банановий хліб з волоськими горіхами в духовці покроковий рецепт

1. Банани розминаємо виделкою до стану пюре. Додаємо яйце, розтоплене масло, цукор, сіль і перемішуємо до однорідної консистенції. Просіваємо борошно, додаємо соду і недовго перемішуємо. Подрібнюємо горішки, додаємо в тісто і знову недовго перемішуємо (щоб тісто не осіло).

2. ЛАЙФХАК: щоб хлебчику було легше вийняти з форми, робимо «французьку сорочку» – форму змащуємо холодним вершковим маслом, додаємо трохи борошна і рівномірно розподіляємо по всій форме.

3. Кладемо тісто у форму, прикрашаємо розрізаним навпіл бананом і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 50-60 хвилин (шпажка повинна виходити сухою з центру хліба).

4. Даємо трохи охолонути у формі, а потім повністю охолоджуємо на решетке.

Відео рецепт 👇