класичне Американське печиво з вівсянки, шоколаду та горіхів

класичне Американське печиво з вівсянки, шоколаду та горіхів “cookies” простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

– масло вершкове 82,5% 110 гр.
– цукор 100 гр.
– цукор тростинний 60 гр. (можна замінити звичайним)
– яйце С1 1 шт.
– борошно 160 гр.
– вівсяні пластівці 90 гр.
– розпушувач 1 ч. ложка
– шоколад темний 1/4 плитки (25 гр.)
– шоколадні краплі 25 гр. (можна замінити на шоколад)
– горіхи 30 гр.(або родзинки)

класичне Американське печиво з вівсянки, шоколаду та горіхів покроковий рецепт

1. Розм’якшене масло змішуємо з тростинним і звичайним цукром. Додаємо яйце, перемішуємо. (Можна все змішати міксером, але я в цей раз спеціально показую, що і без нього все чудово виходить 🙂). Всипаємо вівсяні пластівці (у мене звичайні, 10 хвилин варіння, можна брати будь-які, смак від цього буде трохи відрізнятися). Перемешиваем.

2. Всипаємо борошно, змішану з розпушувачем. Перемішуємо до отримання дрібних грудочок тесту. Додаємо наповнювачі – подрібнений ножем шоколад, стабілізовані шоколадні краплі і січені горіхи. (У мене в цей раз волоські горіхи, частіше використовується арахіс 🥜). Замішуємо дуже липке тісто, вмішуємо наповнювачі. Збираємо все в один ком.
3. Накриваємо тісто і прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Тим часом готуємо 2 дека – застеляє їх папером для випічки (я в цей раз використовувала тефлонові килимки). Включаємо духовку нагріватися до 190 градусів. Режим верх-низ. Відщипуємо від тесту невеликі шматочки – розміром з волоський горіх, скачуємо кульки і викладаємо на деко на пристойній відстані, щоб у процесі випічки печиво слиплось.

4. Розплющуємо кульки до товщини 7-10 мм. (Якщо тісто сильно липне, пальці злегка змочуємо водою). ☝️Якщо хочете отримати розсипчасте печиво, робіть його тонший. Для м’якої серединки навпаки – більш товсті коржики. 🙂 Ставимо в розігріту духовку і випікаємо 12-15 минут.

5. Точний час залежить від розміру і товщини вашого печива, так що орієнтуйтеся на рум’яний колір. Стежте, щоб краї не почали пригорати. Тільки що випечене печиво дуже м’яке. Даємо йому охолонути 3-5 хвилин, потім знімаємо, щоб не зламати. Печиво виходить дуже смачне, ароматне, солодке 😋. Традиційно його подають з молоком.