Торт Панчо зі сметаною, ананасами і волоськими горіхами

З Старим Новим Роком! Оскільки 31 грудня я торт не пекла, то спекла на старий новий рік. Улюблений багатьма. Простий, домашній, смачний, соковитий. Однаково смачно і з вишнею, і з ананасами. Як зробити Торт Панчо зі сметаною, ананасами і волоськими горіхами рецепт простий.

Інгредієнти

Бісквіт:
4 яйця
120 грам цукру
100 грам борошна
20 г какао

Для крему:
300 г сметани 25%
300 г вершків 30% і вище
200 г цукрової пудри

Для начинки:
100 г волоських горіхів
1 банку консервованих ананасів або 1 склянка свіжої вишні (замороженої, консервована)

Торт Панчо зі сметаною, ананасами і волоськими горіхами покроковий рецепт

1. Приготувати бісквіт. Духовку розігріти до 200 градусів. У миску просіяти борошно, какао і перемішати. Яйця з цукром збити до пишної піни. Акуратно вмішати лопаткою борошно з какао. Форму (діаметром 18-20 см) застелити папером для випічки. Вилити тісто у форму, випікати 20-25 хвилин. Готовий бісквіт остудить.
2. Приготувати крем: сметану викласти у велику глибоку ємність і збивати міксером 7-10 хвилин, до збільшення в об’ємі в 2-3 рази. Всипати пудру і швидко збити. Вершки збити в окремій ємності до міцних піків. Акуратно підмісити вершки до сметані з пудрою. Зібрати торт: з ананасів/вишні злити сироп або сок.
3. Горіхи нарубати. Корж розрізати на 3 частини. Один з них буде підставою, а два інші — начинкою. Нарізати 2 коржа кубиками 2*2 див. Цілий корж викласти на блюдо і залити шаром крему. Зверху розкласти частина ананасів/вишні і посипати частиною горіхів. Верх збирається з шматочків бисквита.

4. Кожен шматочок потрібно вмочити в крем і викласти гіркою на цілий корж, чергуючи з шматочками ананаса і горіхами. Готовий торт залити які залишилися кремом, прикрасити шоколадом і прибрати в холодильник мінімум на годину для просочення. Приємного апетиту!