Муссовый вишнево фісташковий торт

Муссовый вишнево фісташковий торт простий рецепт 🍒 Караул просто як потрібен ваш ❤️, за нього з вас грошей не візьмуть, зате мої рецепти інста покаже більшій кількості людей! Ягоди можна замінити на свій смак.Можна не класти фісташкову пасту і приготувати мус наприклад Шоколадний замінивши білий шоколад молочний або чорний.

Інгредієнти

Бісквіт 19 см:
1 шт. Яйця (С0)
40 гр. Цукру
30 гр. Молока
15 гр. Вершкового масла
50 гр. Борошна
1,5 гр. Розпушувача

Вишневий мус:
150 гр. Білого шоколаду
250 гр. Вишні
6 гр. Желатину (220 блум)
36 гр. Води холодної
200 гр. Сиру маскарпоне або сирного
200 гр. Вершки 33-35%

Фісташковий мус
дивіться в каруселі внизу в инстаграме

Муссовый вишнево фісташковий торт покроковий рецепт

1. Бісквіт:
До яйця кімнатної температури всипаємо цукор і збиваємо до пишної світлої маси, яка збільшиться в обсязі в 3 раз і буде безперервно стікати з віночка. Вливаємо молоко кімнатної температури і розтоплене остигле масло (можна рослинне).

Перемішуємо акуратно на низькій швидкості міксером або лопаткою, щоб маса не осіла. Просіваємо борошно і розпушувач, акуратно объедениям. Кільце 19 см обертаємо подвійним шаром фольги, щільно притиснувши з боків, ставимо на деко і виливаємо тісто.Стукаємо пару раз про стіл і йдіть в розігріту духовку до 170С, режим верх низ на 15 хвилин ориентировочно.

2. Вишневий мус:
Сир витягуємо за годину до приготування з холодильника, щоб він став кімнатної температури. Замочуємо желатин в холодній воді і залишай набухати 5-7 хв. Вишню розморожуємо і измучаем блендером, потім доводимо до кипіння і виливаємо поверх білого шоколаду. Добре перемішуємо, можна пробити заглибним блендером, щоб об’єднати краще ингредиенты.
3. Набряклий желатин розтоплюємо в мікрохвильовці по 10-15 сек поки не розчиниться повністю. Виливаємо в шоколадно вишневу масу і перемішуємо.
Додаємо сир і перемішуємо. Окремо збиваємо охолоджені вершки до м’яких піків (вони стануть пишніше і почнуть залишати легкий слід від віночка).
4. Додаємо до шоколадній масі і перемішуємо лопаткою або віночком, не блендером, не міксером! Кільце 21 см щільно обтягуємо харчовою плівкою, ставимо на дошку, боки прокладаємо ацетатної плівкою, в середину кладемо бісквіт і вливаємо мус.Прибираємо в холодильник, щоб мус схватился.

Відео рецепт 👇