Пиріг з начинкою з волоських горіхів, меду і цукру

ГОРІХОВИЙ…ні… САМИЙ ГОРІХОВИЙ ПИРІГ, ось! Я просто гортала одну кулінарну книгу і випадково побачила в кутку маленьку, непривабливу картинку з шматочком пирога. Як зробити Пиріг з начинкою з волоських горіхів, меду і цукру рецепт простий в духовці. Окинула поглядом список інгредієнтів, він був досить коротким, а головне – з горіхами.
Так пиріг чекав своєї черги близько місяця, поки мені не попалися прекрасна волоські горіхи, які і допомогли йому статися. Я припускала, що це буде смачно, але що це буде НАСТІЛЬКИ смачно, мене ніхто не попередив, інакше б я відразу помчала в магазин за всім необхідним! Не повторюйте моїх помилок, готуйте пиріг негайно. Візьміть найкращі смажені горіхи. Їжте теплим, з морозивом або без, з чаєм або кавою, одні або в компанії.

Інгредієнти

для Основи
Борошно – 125 р
масло Вершкове -100 р
Цукрова пудра – 50 г
Сіль -1 р
Жовток -1 шт.

для Начинки
М’яке вершкове масло – 150 г
Мед – 50 г
Цукор – по р
Яйця – 2 шт.
Волоські горіхи – 220 р
Борошно – 30 м

Пиріг з начинкою з волоських горіхів, меду і цукру покроковий рецепт

1. Масло нарізати кубиками і дати трохи відійти. Борошно насипати гіркою на стіл, зробити в центрі колодязь, покласти в нього масло, цукрову пудру і сіль, перемішати їх кінчиками пальців. Поступово додавайте борошно з країв, перетираючи між пальцями. Повинна вийти дрібна крихта. Знову зробити колодязь і додати желток.

2. Перемішати з борошняною крихтою, щоб тісто стало однорідним. Тепер потрібно швидко вимісити тісто підставою долоні, поки воно не буде гладким і еластичним. Сформуйте товстий корж, загорніть тісто в плівку і приберіть в холодильник на пару годин. Робочу поверхню присипати борошном і розкачати тісто в коло товщиною 2-з мм, а потім застелити їм форму 20 см (висотою 2.5 см).

3. Відправити в холодильник на 20-30 хвилин. Духовку розігріти до 18о°С. Дно основи наколоти виделкою, застелити папером для випічки (поверх тіста) і насипати в неї суху квасоля або боби – так ми не дамо тісту піднятися. Випікати основу 20 хвилин, потім прибрати папір з бобами і піч ще 5-7 хвилин при 170°С. Основа повинна підрум’янитися, а краї подзолотиться.

4. М’яке масло з’єднати з медом і цукром, збити в крем. По одному ввести яйця кімнатної температури, кожен раз добре перемішуючи. Десь 2/3 горіхів крупно порубати ножем, перемішати з борошном і додати в масляно-яєчну суміш. Вилити начинку в пісочну основу і розкласти зверху залишилися цілі горіхи. Випікати приблизно 30-40 хвилин, поки пиріг не стане золотисто-коричневим і досить щільним. Дати трохи охолонути і подавати теплым.