Булочки з маком з дріжджового тіста

Як зробити смачні Булочки з маком з дріжджового тіста рецепт простий в духовці 🖤 Шановне блюдо в нашій сім’ї у будь-який час року.

Інгредієнти

450 гр. борошна
100гр. цукру
2 яйця
50 гр. розтопленого вершкового масла
1 гр. ваніліну
60 гр. сметани
1 ст. л. оливкової олії
+
Опара:
120 мл. теплого молока
7 гр. сухих дріжджів
30 гр. борошна
20 гр. цукру

Начинка:
150 гр. маку
120 гр. цукру
120 мл. молока
50 гр. вершкового масла

Булочки з маком з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. Для опари з’єднати всі інгредієнти, накрити плівкою і залишити на 10 хв. Змішати цукор, яйця, вершкове масло, ванілін і сметану. Додати підійшла опару і розмішати. Потім просіяти 450 гр. борошна і добре перемішати. Замісити пластичне, не туге тісто, змащуючи руки оливковою олією ( місити близько 15 хв.) Готове тісто перекласти в змащену рослинним маслом чашу, накрити плівкою і поставити в тепле місце на 1.5 години. Для начинки змішати в сотейнику мак з цукром, залити молоком, поставити на вогонь і довести до кипения.
2. Після закипання зменшити вогонь на мінімум і варити 20 хв, поки суміш не загусне (періодично помішуючи). Масло нарізати на шматочки, додати до маку і перемішати до однорідності. Начинку повністю остудити. Тісто викласти на стіл, присипаний борошном і злегка присипати тісто зверху. Розділити на 16 частин. Кожну частину розкачати в прямокутник, змастити ма кової начинкою, скрутити в рулетик (по більшій стороні), потім розрізати його уздовж і загорнути “кіскою”.
3. Сформувати бублик. Викласти булочки на деко з пергаментом, на відстані один від одного ( у мене вийшло по 8 шт. на один раз). Накрити рушником і залишити на 30 хв. для підйому. Змішати жовток з 1ст.л. молока (або води) і пензликом змастити підійшли булочки. Духовку розігріти до 180°С. Випікати близько 20 хв. до рум’яної скоринки. Готові булочки перекласти на решітку і дати трохи остыть.