Фантастичний Кекс Груша-Шоколад-Мигдаль

Як смачно зробити Фантастичний Кекс Груша-Шоколад-Мигдаль простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Звичайно, в такому святковому варіанті його можна приготувати на свято, але сам по собі він такий же неймовірно смачний: щільний, не крихкий, але при цьому соковитий і пористий. Вообщем, смачно … чесно, так, потім знову підете за добавкою 🙌

Інгредієнти

На форму 20 на 11 см по широкій частині

Кекс:
220 грам яєць (4 С0)
225 грам цукру
220 грам пшеничного борошна
50 грам мигдального борошна
100 грам вершкового масла
120 грам вершків 22-33%
100 грам дрібно нарізаною груші
50 грам шоколаду
5 грам розпушувача
1 ч ложка кави меленої
1 ч ложка пряних спецій

Конфі:
230 грам груші дрібним кубиком
50 грам цукру
4 грама пектину NH
Сік лимона 15-20 грам

Ганаш:
150 грам темного шоколаду 55%
10 грам глюкозного сиропу
170 грам вершків 33%

Глазур:
250 грам молочного шоколаду
100 грам какао масла
50 грам меленого мигдалю

Фантастичний Кекс Груша-Шоколад-Мигдаль покроковий рецепт

1. Кекс:
Яйця збиваємо в пишну масу , додаємо всі інгредієнти , в кінці виливаємо теплі вершки з розтопленим маслом. Виливаємо тісто у форму з папером , змащеним маслом. Випікаємо 20 хвилин при температурі 140 градусів і ще 30 хвилин при 165 градусах. Ще теплим замотуємо в плівку і прибираємо на ніч холодильник.

2. Конфі:
Грушу ставимо на вогонь, додаємо пектин, змішаний з цукром, даємо пустити сік груші та закипіти – вливаємо лимонний сік, кип’ятити 1 хвилину і прибираємо в холодильник на стабилизацию.

3. Ганаш:
Вершки нагріваємо з сиропом, виливаємо на шоколад , пробиваємо блендером. Прибираємо на 3-4 години на стабілізацію в холодильник. Отсаживаю насадкою пелюстка. Перед використанням добре розмішати ложкой.

4. Глазур:
Шоколад і масло розтоплюємо окремо, змішуємо, додаємо горіхи. Поливаємо на охолоджений кекс.

Відео рецепт 👇