Домашні заварні профітролі з кремом пломбір

Як зробити Домашні заварні профітролі з кремом пломбір рецепт простий. Заварне тісто звичайно дуже примхлива , але якщо хоч раз готував, то вже не розучишся , як з велосипедом 😉 десерт з дитинства , який ми з Вами легко зможемо повторити👌

Інгредієнти

приблизно на 20-25 шт, залежно від розміру.

Крем:
500 мл молока
120 грам цукру
30 грам крохмалю
2 яйця
250 грам вершків 33%

Тісто:
125 грам молока
125 грам води
100 грам вершкового масла
1 ч ложка цукру і 1 / 3 ч ложки солі
150 грам борошна
4 яйця С0 або 5 яєць С1

Домашні заварні профітролі з кремом пломбір покроковий рецепт

1. Крем:
Молоко ділимо на 2 частини, одну нагріваємо з цукром, другу змішуємо з яйцем і крохмалем. Об’єднуємо і уварюють до загусання. Охолоджуємо 5-6 годин. Обов’язково накриваємо плівкою в контакт , щоб не утворилася скоринка. Після охолодження збиваємо вершки і з’єднуємо з заварним кремом.

2. Тісто:
Молоко, воду, масло доводимо до кипіння з цукром і сіллю, всипаємо просіяне борошно , замішуємо тісто і повертаємо назад на плиту . Підсушуємо до утворення скоринки на дні каструлі. Охолоджуємо 10-15 хвилин і поступово додаємо яйця (так, можна міксером, не потрібно мучитися з лопатками 😃)

3. Викладаємо на деко далеко один від одного. Ставимо відразу в розігріту духовку , температура 165 градусов.

4. Важливо: не відкривайте і не діставайте профітролі раніше часу , вони повинні дуже добре засмагнути, якщо дістанете раніше – опадут.