Яблучний пиріг багато яблук мало тіста Невидимий

Яблучний пиріг багато яблук мало тіста Невидимий простий рецепт в духовці. Через тиждень треба якось уже зібратися і щось опублікувати, поки робота остаточно мене не засмоктала. Особисто у мене поки ні часу, ні сил не вистачає на те, щоб приготувати цей пиріг, але вам настійно рекомендую зробити це прямо сьогодні, прямо зараз!
Тому що це самий ніжний яблучний десерт з усіх існуючих. Тесту тут настільки мало, що спочатку, здається, в рецепті допущена помилка, але немає. Фокус пирога в тому, що при невеликій кількості тесту, в ньому дуже багато яблук.
При випіканні тісто заповнює простір між яблучною начинкою і перетворюється в ніжний крем, а зверху утвориться хрустка цукрово-мигдалеву скоринка. Найскладніше тут, набратися терпіння і дочекатися повного остигання.

Інгредієнти

• Молоко – 90 мл
• Борошно пшеничне – 60 р.
• Розпушувач – 10 р.
• Масло рослинне – 2 ст. л.
• Цукор – 60 р.
• Коньяк – 1 ст. л.
• Яйця – 2 шт.
• Яблука – 4 шт.

Для мигдальної скоринки:
• Масло вершкове – 40 р.
• Цукор – 80 р.
• Яйця – 1 шт.
• Мигдальні пелюстки – 3 ст. л.

Яблучний пиріг багато яблук мало тіста Невидимий покроковий рецепт

1. Змішати борошно, цукор і розпушувач. Яйця злегка збити віночком і вилити в суміш борошна з цукром. Туди ж додати молоко і все добре перемішати. Влити в тісто олію і коньяк. Добре збити тісто міксером до утворення бульбашок. Яблука очистити, видалити серцевини і нарізати найтоншими пластинами, це обов’язково, інакше не вийде потрібна структура разреза.
2. Перекласти нарізані яблука в тісто, акуратно перемішати. Тесту майже не буде видно, воно має рівномірно розподілитися між шматочками яблук. Форму діаметром 20 див застелити пергаментним папером і вилити тісто з яблуками. Якщо використовувати роз’ємну форму, то дно краще зміцнити декількома шарами фольги, так як тісто жидкое.
3. Випікати в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 25-30 хвилин. Поки пиріг печеться, потрібно підготувати інгредієнти для мигдальної скоринки. Яйце збити з цукром в білу піну, додати розтоплене вершкове масло і ще раз взбить.
4. Залити цією сумішшю ще гарячий пиріг, зверху посипати пелюстками мигдалю, 1 ст. л цукру. Випікати пиріг ще 10-15 хвилин до золотистої скоринки. Готовий пиріг повністю остудити, теплий він може мати присмак яиц.