Желейний торт Бите скло зі сметаною

Як зробити Желейний торт Бите скло зі сметаною рецепт простий. Можна приготувати до новорічного вечері, зробити порційно або у вигляді торта. Дуже смачний, легкий десерт. 😉 А сьогодні в сторіс готую торт «Ялинка».

Інгредієнти

полуничне Желе 3 шт.
Желе персикове 3 шт.
(Якщо знайдете зеленого кольору, беріть 3 кольори по 2 пакетики)
Гаряча вода для фруктового желе 1 л.
Сметана (жирністю від 20%) 600 р.
Цукор 1 склянку
Желатин 25 р.
Вода 150 мл (для желатину)

Желейний торт Бите скло зі сметаною покроковий рецепт

1. Спочатку потрібно приготувати фруктове желе, для цього висипаємо суміш для приготування кожного смаку в миску або контейнер і заливаємо гарячою кип’яченою водою. Рідини краще взяти трохи менше, ніж зазначено в інструкції на упаковці, в даному випадку на 3 пакету полуничного 500 мл води і на 3 пакету персикового 500 мл води. ⠀ Посуд потрібно вибрати діаметром більше, щоб шар желе вийшов не надто високим, ~2 див. ⠀

2. Перемішуємо до розчинення гранул, охолоджуємо до кімнатної температури і прибираємо в холодильник до застигання. ⠀ Желатин заливаємо 150 мл холодної води, хвилин на 30. ⠀ Коли фруктове желе готове, нарізаємо його невеликими кубиками. І розтоплюємо набряклий желатин на водяній бані, постійно помішуючи, або імпульсами в мікрохвильовці. ⠀ Сметану збиваємо з цукром, тонкою цівкою вводимо желатин і ретельно перемешиваем.

3. Всипаємо кубики фруктового желе, перемішуємо і перекладаємо в підготовлену форму. ⠀ У мене роз’ємна, діаметром 20 см. обмотана харчовою плівкою. Можна взяти велику глибоку миску, відмінно підійде одна велика силіконова форма, або кілька маленьких, тоді вийде порційний десерт. ⠀
4. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник для застигання. На це піде близько 4 годин, краще залишити на ніч. ⠀ Для того, щоб желейний торт легко вийшов з будь-якої форми, потрібно підігріти її стінки. Для цього миску поміщають в гарячу воду, а роз’ємну форму можна обдути феном.

Відео рецепт 👇