Зефір з чорної смородини в домашніх умовах

Як приготувати смачний Зефір з чорної смородини в домашніх умовах рецепт простий.

Інгредієнти

Пюре чорна смородина-125гр
Яблучне пюре-125 гр
Вода-140 р
Агар-15гр( силою 900)
Білок -70 р
Цукор-600 г

Зефір з чорної смородини в домашніх умовах покроковий рецепт

1. В діжу міксера скласти 125 гр яблучного пюре і 70 г білок . Почати збивати і в 2-3 прийоми ввести 200 г цукру. У сотейник з товстим дном покласти ягідне пюре 125 г, агар-агар і воду. Коли агар з водою почне закипати, ввести весь цукор і варити сироп до 110°.

2. Важливо сироп доварити! Інакше зефір буде вологим. Білок збивати до щільних, стійких пік. Ввести в білкову масу гарячий сироп на високій швидкості. Збити ще 1-2 хв і відсадити зефирки.

3. Через 6-8 годин зефір з’єднати і обсипати в цукровою пудрою. Терміни зберігання такого зефіру 4-6 днів. Якщо додати глюкозний сироп (частина цукру замінити на сироп). Термін придатності збільшується до 10-14 дней.

Відео рецепт 👇