Французькі домашні еклери класичні

Як зробити Французькі домашні еклери класичні простий рецепт. Відразу попереджаю, це смачні домашні еклери, а не заморочені французькі десерти 🙃 Швидкий і простий рецепт, який порадує будь-якого 🔥

Інгредієнти

На 17 шт:

Тісто:
– Молоко – 160 мл
– Вода – 160 мл
– Вершкове масло – 140 гр
– Сіль – 4 гр
– Цукор – 10 гр
– Борошно (бажано з білком від 12 гр. См.упаковку) – 200 гр
– Яйце – 4 шт (С0)
– Цукрова пудра для обсипання

Крем:
– Сирний сир – 130 гр
– Вершки 33% – 250 гр
– Цукрова пудра – 60 гр

Французькі домашні еклери класичні покроковий рецепт

1. Молоко, воду, вершкове масло, цукор і сіль відправляємо в каструлю. Доводимо до кипіння. Додаємо борошно і заварюємо тісто, постійно помішуючи. Повинен вийти щільний клубок. Заважаємо грудку в каструлі до появи білястої плівки на дні. Отриманий згусток перекладаємо в діжу міксера, перемішуємо з допомогою насадки, щоб тісто трохи охололо. Буквально 3 минуты.
2. Далі вводимо яйця по-одному, продовжуючи перемішувати. Готове тісто має стікати з насадки, утворюючи повільно стікає «дзьоб». Дивись відео 😉 Можна обійтися без міксера, просто вимішуйте лопаткою, додаючи яйця. Готуємо насадку «Відкрита зірка», відправляємо її в кондитерський мешок.

3. Перекладаємо тісто в мішок з насадкою. Відсаджуємо еклери на пергамент або на перфорований килимок довжиною 12-15 див. Обрізаємо кінчики ножицями, змоченими водою. Або витираємо насадку про коврик.
4. Присипаємо цукровою пудрою. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до появи рум’яної скоринки (у мене зайняло 27 хвилин), потім опускаємо температуру до 160 градусів і випікаємо до готовності (у мене зайняло 15 хвилин). Духові шафи різні, тому час випікання буде у всіх разное.

5. ВАЖЛИВО! Випікати при 180 градусах до появи рум’яної скоринки і тільки після цього опустити температуру! Інакше еклери опустятся.

6. Готуємо крем: Сирний сир, вершки і цукрову пудру збиваємо міксером на високих обертах до пишного стану, перекладаємо в кондитерський мішок. Еклери проколюємо із зворотного боку в трьох місцях і начиняємо кремом.

Відео рецепт 👇