Торт пташине молоко зі згущеним молоком

То що ви купуєте в магазині, не зрівняється з цим рецептом, різниця колосальна, шалено смачно. Готували хоч раз Пташине Молоко? Як зробити смачний Торт пташине молоко зі згущеним молоком рецепт простий і швидкий.

Інгредієнти

Корж:
Борошно 200 гр
Жовтки яєчні 7 шт
Цукор 125 гр
Масло вершкове 100 гр
Ванільний цукор 1/2 ч. л
Розпушувач або соду чайна гашене 1 ч. л.

Суфле:
Масло вершкове 170 гр
Згущене молоко 250 гр

Білки яєчні 7 шт
Лимонна кислота 1/4 год л
Цукор 125 гр

Желатин 20 гр
Вода 100-150 гр
Цукор 125 гр

Глазур:
Шоколад 150 гр
Вершки 180 гр

Торт пташине молоко зі згущеним молоком покроковий рецепт

1. Жовтки відділяємо від білків, білки прибираємо в холодильник. У жовтки додаємо цукор і перемішуємо міксером, додаємо вершкове масло, потім додаємо борошно, розпушувач, перемішуємо до стану м’якого тіста, воно схоже на жуйку) Після чого викладаємо його у форму з пергаментом і ставимо в розігріту духовку на 15-20 хвилин на 200 градусів. Поки корж випікається, робимо начинку: масло збиваємо зі згущеним молоком, окремо збиваємо холодні білки, додаємо лимонну кислоту і цукор, не вимикаючи міксер, збиваємо до пишної пены.

2. Окремо розвести желатин і залишаємо до набухання, потім кладемо його в сковорідку або каструльку, відразу ж додаємо цукор, швидко перемішуємо і знімаємо з плити, після чого тонкою цівкою вливаємо в білкову суміш. Так ми робимо з вами термічну обробку яиц.

3. Останній крок – вмішати в білковий крем наш масляний крем, начинка готова. Корж ділимо на 2 частини, мені знадобилася всього 1 частина, викладаємо його у форму і заливаємо начинкою, головне не гальмувати процес, тому що начинка швидко застывает.

4. Готовий торт прибираємо в холодильник на пару годин і прикрашаємо розтопленим шоколадом зверху. Торт пташине молоко готовий, впевнений, ви будете в захваті 🤩

Відео рецепт 👇