Булочка рулет з маком і шоколадною глазурю

Як смачно зробити Булочка рулет з маком і шоколадною глазур’ю простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Вважаю що краще Гаррі Поттера можуть бути тільки ці булочки! Ну або відмінним доповненням до нього

Інгредієнти

Для тесту:
•290 грам борошна
•4 г сухих дріжджів швидкодіючих
•2 столові ложки цукру
•щіпка солі
•1 яйце
•125 грам молока
•40 грам вершкового масла
•яйце для змащування

Начинка:
•120 грам маку
•75 грам цукру
•700 грам молока
•40 грам вершкового масла (за бажанням можна додати в мак, після того, як віджали, для більш сосною начинки)

Для глазурі:
•200 грам молочного шоколаду

Булочка рулет з маком і шоколадною глазур’ю покроковий рецепт

1. Для тіста просіваємо борошно, додаємо дріжджі, сіль і цукор. Додаємо яйце, тепле молоко і розтоплене вершкове масло(не гаряче, але розтоплене). Замішуємо тісто, воно виходить м’яким, еластичним і пружним. Накриваємо харчовою плівкою/рушником і ставимо в тепло на 30 хвилин. Для начинки ставимо варити мак в молоці. Як тільки молоко закипить, зменшуємо вогонь і варимо до повного набухання маку, приблизно 40 хвилин. У блендері подрібнюємо мак з сахаром.

2. Якщо залишилося небагато молока, мак обов’язково процідити через сито/рушник, щоб начинка не була вологою. Начинка готова. Тісто дістаємо , присипаємо борошном і розгортаємо в прямокутник. Викладаємо начинку і розподіляємо рівним шаром. Звертаємо в рулет по довгій стороні. Рулет трохи притиснути руками, і нарізати на рівні половинки.

3. Змащуємо яйцем і ставимо в розігріту духовку при 180° на 15 хвилин. Готові булочки дістаємо і даємо їм охолонути. В мікрохвильовці або на водяній бані розтоплюємо шоколад до однорідної консистенції. Трохи охолоджуємо. Занурюємо кожну булочку в шоколад. Все готово. Не забудьте запалити ялинку, налити шампанське, включити Гаррі Поттера і насолоджуватися чудовими булочками.

Відео рецепт 👇