Домашній зефір Мак Лимон

Як зробити Домашній зефір Мак Лимон рецепт простий. Ранок, одна… Заварюю жасминовий чай. Сідають за стіл… переді мною гірка незвичайного зефіру 🍋 Милуюся, з почуттям власної переваги: – Яке ж цікаве ласощі я вигадала! І все ще, літаючи в хмарах і мріючи про прекрасне, беру в руки телефон, і вирішую перевірити одна я така розумна….перевірила…нас таких багато)), і мій зефір МАК-ЛИМОН зовсім вже не мій), ну і добре. Він просто чудовий, дуже! Ці макові зернятка вибухають в роті і надають не тільки смак, але і цікаву текстуру, а коли намагаєшся відволіктися, то тебе накриває ніжний лимон, такий тонкий, приємний, освіжаючий… це любов… Один недолік – маленька порція, т. к. це був експеримент. В наступний раз потрібно збільшити обов’язково! 😋

Інгредієнти

На 14 половинок або 7 здвоєних шт.

• 110г яблучного пюре
• цукру 90г
• 4г білкової суміші Mix ilbakery
• 10г маку

Для сиропу
• 65г води
• 25г лимонного соку
• 9г агар-агар 900 блюм ilbakery
• 110г цукру
• 45г інвертного сиропу
• 7капель гелевого барвника

Домашній зефір Мак Лимон покроковий рецепт

1. Заздалегідь підготувати місце для відсадження зефіру, кондитерський мішок з фігурною насадкою. Яблука запекти до м’якості, протерти через сито. Тепле, густе яблучне пюре (30°С) змішати з білкової сумішшю, залишити на 15 хв. Потім збити, всипаючи цукор, до стійких піків. Тепер пора варити сироп. Воду, цукор, глюкозний сироп, агар, лимонний сік, барвник змішати в сотейнику з товстим дном. Варити, постійно помішуючи, до 110°С.
2. Увімкнути міксер зі збитою яблучною масою на середню швидкість. Вливати сироп тонкою цівкою, по стінці діжі. Намагатися не потрапляти на віночок. Влили. Збільшити швидкість на максимум, збивати близько 20сек. Потім всипати мак. Коротко перемішати. Перекласти зефірну масу в кондитерський мішок з фігурною насадкой.
3. Відсадити на силіконовий килимок. Дати стабілізуватися. Якщо все зроблено правильно, зефір практично відразу стає стабільним. Потім знайти кожній половинці пару. Обсипати цукровою пудрою. І можна ласувати. Зберігати в закритій ємності, в сухому і прохолодному місці близько недели.