Манні кекси з маком і апельсином

Як приготувати смачні Манні кекси з маком і апельсином в силіконових формочках рецепт. Фух! Вчора відгуляли день народження сина. З тортиком, з гостями , з запізненням на 3 тижні 🤣… Тепер можна розслабитися і видихнути – наступний день народження тільки в листопаді ☺️. Коли ми жили в Білорусі – проживши червень – можна було взагалі спитися на днях народженнях. Вважаємо: мамин ін, наше весілля , ін дочки, ін брата Кірюхи, ін сестри Наді, ін папи, ін сина, ін племышки Софії і в кінці – 1 липня ін бабусі Насті… Уявляєте, який багатий місяць?! ☺️ Тут свят менше… Що набагато сумніше… Але для здоров’я може й корисніше навіть 🤣 А сьогодні – прості і швидкі кекси з маком.

Інгредієнти

170 гр манної крупи
160 гр борошна
130 гр цукру
ванілін
200 мл апельсинового соку
цедра 1 апельсина
75 гр маку
1 яйце
1 чл сода
100мл раст олії

Манні кекси з маком і апельсином покроковий рецепт

1. Мак залити окропом і дати набрякнути (залишити на 10 хвилин). З апельсинів зняти цедру, вичавити сік (сьогодні я використовувала сік з пакету і цедру апельсина).
2. Мак відкинути на друшляк, додати цукор, яйце і перемішати. У ємності з’єднати манку, соду, цедру, ванільний цукор, макову частина і залишити на 10-15 хвилин (так манка набухає і кекс буде ніжніше).
3. Додати борошно. Розлити по індивідуальним формам. Випікаємо штучні кекси близько 40 хвилин в розігрітій до 175С духовці, а якщо 1 великий кекс близько 50 хвилин – 1 годину , готовність перевіряється шпажкою або зубочисткою. Кекси дістаємо з духовки і відразу дістаємо з формы.