Шоколадний бісквіт без борошна

Як смачно зробити Шоколадний бісквіт без борошна простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Такий бісквіт відмінно підійде в якості основи для муссовых бісквітних тістечок і тортів 🍰 Він виходить дуууже легким і повітряним! І не скажеш, що в ньому немає ні грама борошна. Для тих, у кого є обмеження по глютену, відмінний варіант👍

Інгредієнти

Шоколад 140 р
Вершкове масло кімнатної температури 95 р
Цукрова пудра 45 р
Какао 5 р
Яйце 1 шт
Жовтки 55 р
Білки 170 р
Цукор 65 г

Шоколадний бісквіт без борошна покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 170 градусів. Шоколад розтопити в мікрохвильовці, короткими імпульсами по 20 сек, кожен раз добре перемішуючи. Вершкове масло, цукор, какао, яйце і жовтки збити разом до однорідності. Додайте розтоплений шоколад, перемішайте. Білки почати збивати на невеликій швидкості до появи легкої пены.

2. Збільшити швидкість і збити меренгу, поступово всипаючи цукрову пудру. Акуратно вмішати збиті білки в тісто. Викласти у форми, даний рецепт розрахований на 2 кільця 16 см діаметром. Випікати 20-25 хвилин. Остудить.

3. Важливо‼️ Тісто після замісу викладаємо ВІДРАЗУ в кільця, і відразу ставимо в духовку. Білки вводимо дуже акуратно, довго не вимішуємо тісто, інакше нічого не вийде. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Все тісто випікати в одній формі не рекомендую, не пропечется.

Відео рецепт 👇