Паски Вишня Ваніль Ром

Паски Вишня Ваніль Ром простий рецепт 🐣 Перший великодній рецепт в цьому році! Пухнастість пасок зашкалює 💣 Ніжно, смачно і ароматно. Рекомендую!

Інгредієнти

1. Борошно – 340г
2. Молоко – 30г
3. Яйце – 170г (3 шт СО)
4. Сухі дріжджі – 7г
5. Мед – 10г
6. Сіль – 1г
7. Цукор – 70г
8. Жовток – 70г
9. Масло вершкове 82,5% – 110г
10. В’ялена вишня – 100г
11. Ізюм темний – 60г
12. Ром – 50г
13. Ванільна паста – 1 ч. л.

Паски Вишня Ваніль Ром покроковий рецепт

1. 1. Вишню і родзинки замочити в ромі на добу, періодично перемішуючи.
2. Інгредієнти з 1 по 7 покласти в діжу і змішати.
3. Додати частинами жовток, добре перемішати.
4. Додати вершкове масло кубиками з холодильника і знову добре перемішати.
5. Додати вишню, родзинки і ваніль, замішати тісто до однорідності.
6. Викласти тісто у харчової контейнер, змащене маслом (або глибоке деко) і розподілити по всій поверхні. Затягнути харчовою плівкою і поставити в злегка теплу духовку на расстойку на 1-1,5 часа.
2. 7. Після розділити тісто на 3 частини (2 однакові за 230-250г і 1 побільше за 390г), заокруглені і покласти у форми для паски.
8. Залишити на расстойку в злегка теплій духовці ще на 2-2,5 години.
9. Після дістати паски з духовки (акуратно), розігріти її до 175-180 градусів і випікати паски близько 15-17 хвилин до сухої зубочистки.
10. Готові паски повністю охолодити і покрити глазур’ю. Прикрасити за бажанням ❤️

3. Ділюся рецептом глазурі, яку я використовувала: близько 200 г цукрової пудри просіваємо в миску, додаємо сік 1 лимона частинами, кожен раз добре перемішуючи. Як тільки глазур стала однорідною, тягучою і слід від смужки глазурі на поверхні пропаде за 5-10 секунд – вона готова! Акуратно покрийте паски з допомогою лопатки і зробіть бажані патьоки. Щоб максимально швидко зафіксувати глазур – приберіть паску в холодильник на 20 хвилин 😉