ПП шоколадний торт з кремом з кокосовим молоком і шоколадом

Сьогодні я покажу вам як приготувати простий і дуже смачний ПП шоколадний торт з кремом з кокосовим молоком і шоколадом рецепт простий покроковий! Готується він дуже легко, і при цьому мало хто повірить, що це пп торт!

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г: 213 Ккал, Б 8,2, Ж 15, У 11
Вага 1150 р
Діаметр форми 16 см
Підсолоджувач: 1 грам мого підсолоджувача еквівалентний 10 грам цукру.

Інгредієнти для коржа:
Борошно суміш (полбяна 30, зеленої гречки 30, соєве 30, кокосова 15) 105 р
Какао 25 р
Підсолоджувач 10 р
Сода 7 р
Яйце 4 шт
Йогурт 250 р

Інгредієнти для крему:
Кокосове молоко 400 г
Гіркий шоколад (72%) 260 г
Підсолоджувач 10 г

ПП шоколадний торт з кремом з кокосовим молоком і шоколадом покроковий рецепт

1. Першим ділом приготуємо корж. Нам знадобиться 105 грам цільнозерновий борошна. Можна вибрати будь-які види борошна, які у вас є. У мене це суміш полбяной, борошна зеленої гречки, соєвої і трохи кокосової борошна. До борошна додаємо 25 грам какао, 10 грам підсолоджувача і 7 грамів соди. Розмішуємо сухі інгредієнти. Окремо з’єднуємо 4 яйця 250 грам йогурту. Перемішуємо. І додаємо до них сухіе інгредієнти. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти разом. Ось таке тісто виходить. Переливаємо його в форму. У мене це кільце з дном з фольги, всередині якого прокладений коло пекарської бумаги.

2. Форма стоїть на деку. Випікаємо в розігрітій до 175С духовці 40 хвилин. Поки корж печеться, можна приготувати крем. Нам знадобиться банку кокосового молока, це 400 грам. Жирність мого молока 10%, бажано використовувати таке ж, так як цей показник може впливати на стійкість крему. Кокосове молоко нагріваємо приблизно до 60-80С, але не кип’ятимо. І додаємо в нього 260 грам гіркого шоколаду без цукру. Для ідеального результату вміст какао-продуктів у шоколаді має бути 72% або вище. Ретельно розмішуємо. І додаємо підсолоджувач за вкусу.

3. Також розмішуємо. Найпростіший, але при цьому нереально смачний кокосово-шоколадний крем готовий! Поки він гарячий, він має дуже рідку консистенцію, цей крем загусне тільки в холодильнику. Крем можна накрити харчовою плівкою в контакт, або перелити в кондитерський мішок. Мені зручніше користуватися мішком. Упаковую. І відправляю в холодильник на кілька годин до застигання. Готовність коржа перевіряємо дерев’яною шпажкою. Знімаємо фольгу, коло пекарської папери. Проходимся ножем по краю форми, щоб вийняти корж. Якщо ви плануєте збирати торт не відразу, то упакуйте ледь теплий корж в харчову плівку і зберігайте його в холодильнику. А я відразу розрізаю його на 3 рівних по висоті коржа.

4. Довгим широким ножем спочатку намічаю лінію надрізу, а потім все глибше і глибше прорізали корж, тримаючи ніж строго горизонтально. Виходять 3 м’яких і дуже смачних шоколадних коржа. Збирати торт я буду в тому ж кільці діаметром 16 сантиметрів. Кільце стоїть на підкладці. Всередину кільця я прокладаю ацетатную стрічку. Викладаю нижній корж. На нього шар крему, близько 220 грам. Вирівнюю лопаткою. Другий корж. Ще один шар крему. Вирівнюю. І накриваю останнім коржем. Зверху викладаю ще шар крему, але вже тонший, близько 100 грамм.

5. Залишився крем піде на покриття торта. Також трохи вирівнюю лопаткою. Накриваю торт харчовою плівкою і відправити в холодильник як мінімум на 5 годин, краще на ніч. Коли торт настоявся, знімаємо з нього харчову плівку, кільце і ацетатную стрічку. Наносимо на бічну поверхню торта, що залишився крем. І вирівнюємо торт збоку і зверху. Ще раз збоку. І знову зверху. Так, поки не доб’ємося рівною циліндричної форми. Торт готовий!
6. Його, звичайно, можна прикрасити чим завгодно! Але тільки подивіться, який він супер-шоколадний! Цей торт потрібно обов’язково зберігати в холодильнику, при кімнатній температурі він швидко розтане. Навіть, поки я його вирівнювала, крем трохи розм’як. Але зате цей крем надзвичайно ніжний і просто тане в роті. За смаком нагадує якусь ніжну шоколадно-горіхову пасту.

7. Разом з м’якими шоколадними коржами це просто справжнє шоколадне блаженство! Дуже збалансований шоколадний смак з легким відтінком кокоса! Це дуже смачно! І готується так легко, що я раджу спробувати цей тортик всім! Дякуємо за лайк! Готуйте із задоволенням, готуйте красиво і радуйте своїх рідних і близьких корисними десертами! Поки!